PKK'ye uluslararası destek: Asıl terörist Türk devletidir

Fransız milletvekili, sendikacı, gazeteci, entelektüel ve aktivistler, PKK'nin terör örgütleri listesinden çıkarılmasını istedi.

Fransız La Marseillaise gazetesi, PKK'nin 43. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle, PKK'nin terör örgütleri listesinden çıkartılması için Fransızlardan oluşan komitenin yürüttüğü çalışma sonucunda 120 şahsiyetin imzaladığı bir çağrı metnini yayımladı. Çağrıcılar arasında vekiller, sendikacılar, gazeteciler, entelektüeller ve aktivistler de yer alıyor. Çağrı ABD Başkanı'na hitaben yazıldı.

Çağrıya ilişkin yer alan görüşler ise şöyle:

'İKİYÜZLÜ TUTUM'

Jeremy Bacchi (Fransız Komünist Partisi Bouches Du Rhône Bölge Senatörü): "İki yüzlü tutum sergilenemez. Aslında iki yüzlü Tutum sergilemek, tüm Batı ülkelerinin yıllarca yaptığı gibi Kürt hareketlerini IŞİD’e ve karanlık güçlere karşı olan savaşında destekleyip ve IŞİD’e karşı savaş kazanıldıktan sonra, müttefiklerini düşman ve terörist olarak görmektir. Tamamen dayanılmaz ve Türkiye karşısında, Fransa dahil olmak üzere, Batı güçlerinin gösterdiği çekingenliği gösteriyor. Bu son derece tehlikeli ve rahatsız edici bir durum. Kürt halkının kahramanca mücadelesinin tamamı, Avrupa ve tüm dünya çapında selamlandı. Çatışma bittikten sonra bu desteğin yok olduğunu görmek beni şaşırtıp, kızdırıp aynı zamanda hayal kırıklığına uğratıyor."

Francois Liberti (Eski Sète Belediye Başkanı ): “PKK’yi terör örgütleri listesinde sınıflandırmaya devam etmeyi tamamen uygunsuz buluyorum, çünkü bu ülkede demokratik ifadeyi sınırlandırmanın derinden bir yöntemidir. Çok tehlikelidir ve bu durum aynı zamanda uluslararası da olan tüm baskıları açıklıyor, üyelere yönelik baskılar, tutuklamalar, baskılar, demokratik ifadeye vurulan kilit ve işkenceler..."

'KÜRTLER OLMADAN BARIŞ OLMAZ'

David Tessier (SNES-FSU sendikasının Aix-en-Provence Bölge Sekreteri) "Kürt sorunu, bir yandan Akdeniz’de ve dünyada denge ve barış için belirleyicidir. Özelikle Türkiye’de olmak üzere Kürtler birçok ülkede varlar. Türkiye Kürtlerinin talep ettikleri, öz yönetim, kültürel ve ulusal kimliklerinin tanınmasıdır. Uluslararası toplumun bir kısmının rızası ile, asıl Türkiye devleti Kürtler üzerine terör uyguluyor. Bu çağrı ahlaki açıdan doğru bir şeydir ve kaçınılmaz bir siyasi zorunluluktur, dünyanın o bölgesinde Kürtler ve PKK dahil olmadan barış sağlanamaz."

Josiane Durrieu (PCF 13): "PKK’nin bu listede yer almasının hiçbir sebebi yok ve militanları hiçbir zaman terörist olmadılar, hiçbir zaman halka yönelik saldırı düzenlemediler. Onlar sayesinde, İŞID’i Suriye’de ve Kuzey Irak’ta yenebildik. 10 bin genç kadın ve erkek, özgürlük, demokrasi ve biz buradakiler için canlarını feda ettiler. Onlar olmasaydı İŞID tüm Ortadoğu'ya yayılırdı. PKK’nin bu listeden çıkartılması gerekiyor ve bu, Erdoğan’ın artık HDP üyelerini ve seçilmişlerini hedef haline getirmesi için bir gerekçe olmaktan çıkmalıdır."

Gilles Piazzolo (UL-CGT Sendikası Draguignan Bölge Genel Sekreteri) "Bizim yoldaşlarımız. Kürtlerin partisidir. Kadın-erkek eşitliğini, demokrasiyi savunan bir toplumdur, bize tanıdık olan değerlerdir."

Olivier Mateu (UD Genel Sekreteri- CGT Sendikası 13)
"Uzun yıllardır Kürt halkının yanındayız. Bunun çok nedeni var: ilk başta, Kürt halkına, Erdoğan ve emperyalist büyük güçler tarafından uygun görülenler. Bu rejimlerin Kürtleri hedef almalarının nedeni, onların dünyada yürütülen kapitalist ve emperyalist sistemlerine açıkça zıt olan bir toplumsal projelerinin olmasıdır. Bu çerçevede PKK’yi bir terör örgütü listesini yerleştirmek, o bölge haklarının çıkarları doğrultusunda bir siyasi çözüm bulunmasını engellemektir.
Aynı zamanda, katliamların son bulması için. Bu sebeplerden dolayı başkaları ile birlikte Kürtlerin yanındayız."