Uzun Yürüyüşçüler: Depremzedelerle dayanışalım

Gençlerin "Önder Apo’ya özgürlük" Uzun Yürüyüşü 4. gününde Tübingen’e vardı. Gençler, deprem nedeniyle başlatılan dayanışma kampanyalarına katılmaya çağırdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için gençler tarafından başlatılan Uzun Yürüyüş, 4. gününde Almanya’nın Reutlingen kentinden start aldı Gençler, provokasyonlara rağmen Tübingen kentine ulaştı.

Her yıl Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Uzun Yürüyüş eylemi gerçekleştiren gençler, bu yıl da Almanya’nın Heilbronn kentinden Freiburg kentine kadar yürüyor.

Gençler, yürüyüşlerinin dördüncü gününü geride bıraktı. Gençler, faşist Türk devletinin Kurdistan’da yaşanan deprem sonrası rolüne de sert tepki gösterdi.
“Biji Serok APO” sloganları atan gençler, "Önder APO fiziki özgürleşmeden ne Kürt halkı kimliğine ne de Kurdistan özgürlüğüne ulaşabilir" dedi.

Açıklamada, "İnsan haklarına gitmesi gereken fonları faşist Türk devleti işlediği savaş suçlarına kullandığı için bugün bir afet sonrası halk ölüme terk ediliyor" denildi.

Tübingen şehir merkezinde eylem gerçekleştiren gençler, şehit Sara Dorşîn kaldığı evin önünde bir miting gerçekleştirdi. Mitingde Sara Dorşîn’i anlatan bir metin okundu.

 Yürüyüş devam ediyor.