GÖRÜNTÜLÜ

Viyana‘da gençlik ve kültür şöleni

Başkent Viyana’da Demokratik Alevi Federasyonu’nun organizesiyle gençlik ve kültür şöleni düzenlendi. Pir Hüseyin, gençlere “Dilinize, kültürünüze, tarihinize ve özünüze sahip çıkın” çağrısı yaptı.

VİYANA'DA GENÇLİK VE KÜLTÜR ŞÖLENİ

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Demokratik Alevi Federasyonu’nun (FEDA) organizesiyle gençlik ve kültür şöleni gerçekleştirildi.

Çok sayıda Kurdistanlının katıldığı şölende Pir Hüseyin, gençlik şahsında kitleye hitap etti. Pîr Hüseyin, şunları belirtti: ““Siz gençlere sesleniyorum. Kendi dilinize, kültürünüze, kendi tarihinize, geçmişinize ve  özünüze sahip çıkın. Düşmanın uyguladığı soykırım politikası yüzünden binlerce kilometre ülkenizden uzak kalmak zorundasınız ama kendi kültürünüzden uzak kalmayın, uzaklaşmayın. Kendi inancınızdan uzaklaşmayın. Bir insan kendi ismini değiştirebilir ama inancını değiştirmez. Bir insan kendi ülkesini değiştirebilir ama özünü değiştiremez. Kendi kökünden başka bir köke geçme şansı yoktur. Bunlara bağlı yaşamak zorundasınız. Ve bunu sahiplenmek size emanettir. Kendi ana dilinize, tarihinize, özünüze ve sözünüze sahip çıkın. Düşmanın asimilasyon politikalarına yer vermeyin. Xizir hep sizin yanınızda olsun.”

Pir Hüseyin, Alevilikte yolun aydın olması ve sağlığın her daim yerinde olması dileğiyle Kürtçe okuduğu Gulbang ile konuşmasını bitirdi.

Diğer bir konuşmayı da FEDA temsilcisi Attila Ş. yaptı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için herkesin üstüne düşen görevi tamamlamasını isteyen Atilla Ş., şöyle devam etti: “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında tecrit sadece İmralı işkence adasında uygulanmıyor, onunla birlikte dünyanın dört bir yanından tüm Kurdistan halkı da esaret altındadır. Dünyada tüm soykırımlara karşıyız. Efrîn,  Kobanê, Roboskî, Koçgirî ve daha ismini saymakla bitiremediğimiz soykırımları unutmadığımız gibi unutturmayacağız da. O yüzden de özgürlüğün ve barışın gelmesi için üzerimize düşeni yapacağız ve mücadeleyi büyüteceğiz. Önder Apo 25 yıldır ağır işkence altında. Biz inançlı Alevi Kürtler olarak bunu asla kabul etmeyeceğiz. Önder Apo’nun şahsındaki esaret tüm Kürt halkına uygulanmaktadır. Bu esaretin bitmesi için tüm diller, dinler ve kurumlar bir olup üzerine düşen görevi yapmalıdır. Önder Apo’yu dualarımızdan eksik etmeyeceğiz.”
Etkinlikte Delîl Xidir, Dîlan Top, Koma Dem ve İlyas şarkı ve kilamlarını seslendirirken, kitle şarkılar eşliğinde halay çekti.