GÖRÜNTÜLÜ

Yunanistan’da 24 saatlik genel grev

Yunanistan’da emekçiler sokağa çıkarken, ülke genelinde toplu ulaşım 24 saat süreyle durduruldu.

YUNANİSTAN GREV

Yunanistan İşçi Konfederasyonu (GSEE) tarafından yapılan genel grev çağrısıyla 17 Mart Çarşamba günü ülke genelinde kamu sendikaları, emek örgütleri, öğrenci dernekleri ve Yunan sol ve devrimci örgütlerinden on binler sokağa çıktı. Halk, “toplu iş sözleşmelerinin yeniden düzenlenmesi, ücret artışı, pahalılığa karşı tedbir alınması, vurgunculuğun önüne geçilmesi” talepleri ile sokağa çıkarken, ülke genelinde toplu ulaşım 24 saat süreyle durduruldu.


Grev çağrısının yanı sıra otobüs, metro ve feribotlar 24 saat boyunca kontak çalıştırmadı. Sınırlı saatler için verilen taksi ve şehirlerarası otobüs hizmetine rağmen ulaşım durma noktasına gelirken çok sayıda kişi işe gitmedi.


Öte taraftan Yunanistan’daki basın emekçileri ise düşük ücretlerin arttırılması için 16 Nisan’da greve gitti. Genel grevi takip edebilmek için bir gün önceden greve giden basın emekçilerinin iş bırakması nedeniyle 16 Nisan’da çok sayıda basın kuruluşu ve gazete yayın yapamadı. Çarşamba günü gazete bayilerinin rafları boş kaldı.