Zindan şehitleri Lorient’te anıldı

Fransa’nın Lorient kentinde zindanlarda katledilen Ali Boçnak ve Barış Keve şahsında zindan şehitleri için anma etkinliği düzenlendi.

Fransa'nın Lorient kentinde, Ali Boçnak ve Barış Keve şahsında zindan şehitleri için anma etkinliği düzenlendi.

Anmaya, Ali Boçnak ve Barış Keve'nin akrabaları, arkadaşları ile Lorient kenti ve çevre kentlerde yaşayan Kürdistanlılar katıldı.

Saat 13.00’da Masion du Parc salonunda bir araya gelen Kürdistanlılar, 23 Eylül 2020 tarihinde Ağrı Patnos Cezaevinde katledilen Ali Boçnak, 9 Eylül 2022 tarihinde Malatya Akçadağ T Tipi Kapalı Cezaevinde katledilen Barış Keve ve 24 Eylül 1996 tarihinde Diyarbakır zindanında 24 Eylül 1996’da katledilen şehitler anıldı.

Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anmada Boçnak ve Keve'nin yaşamlarından kesintiler gösterildi.

Kürt siyasetçi Serhat Agirî, yaptığı konuşmada Kürt halkını tutsak ederek teslim alacaklarının hesabını yapanların çok büyük bir yanılgıya düştükleri için Kürt tutsakları üzerine gayri insanı bir şekilde terör estirdiklerine dikkat çekerek, Kürt halkının, bulundukları her alanda Kürt tutsakların seslerine ses vermesi gerektiğini vurguladı.

Ali Boçnak ailesi adına Sebri İdır ile Barış Keve’nin arkadaşı adına söz alan Hüseyin Bayat ise, “Asmayalım da besleyelim mi” şeklindeki 12 Eylül zihniyetini AKP iktidarının da sahiplendiğini dile getirerek, Kürt halkının özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anılarına her alanda sahipleneceklerini vurguladı.

Anma, “Şehîd namirin”, “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla son buldu.