30 yıllık tutuklu Mehmet Şahin tahliye oldu

Siyasi tutuklu Mehmet Şahin, 30 yıl 4 aylık tutukluluğun ardından tahliye edildi. Buruk bir sevinç yaşadığını belirten Şahin, “Bütün arkadaşlarımın özgürlüklerine kavuşmasını istiyorum” dedi.

Şakran 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nde bulunan siyasi tutuklu Mehmet Şahin 30 yıl 4 ay sonra tahliye edildi. 1993 yılında “Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya çalışmak” suçlamasıyla Êlih’te gözaltına alınıp tutuklanan Şahin, yargılandığı Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) müebbet hapis cezası aldı. Êlih, Dîlok, Çankırı, Sêrt ve Şakran Cezaevi’nde kalan Şahin, İdare ve Gözlem Kurulu tarafından tahliyesi 4 ay ertelendi.

30 yaşında girdiği cezaevinden 60 yaşında çıkan Şahin’i cezaevi önünde akrabalarının yanı sıra Ege Tutuklu, Hükümlü Aileleriyle Dayanışma Derneği (EGE-TUHAYDER) yöneticileri çiçeklerle karşıladı.  

‘SIRADAN BİR YAŞAM YAŞAMADIK’

Cezaevi çıkışında konuşan ve ilk duygularını paylaşan Şahin, 30 yıl aradan sonra cezaevinden çıkmanın kendisine moral verdiğini söyledi. Ancak 30 yıldır beraber kaldığı arkadaşlarını geride bırakmanın hüzün yarattığını ifade eden Şahin, “Ben dışarıya çıkmayı tam bir özgürlük olarak görmüyorum. Asıl özgürlük insanın zihnindedir. Deniz mürekkep olsa, buradaki ağaçlar kağıt olsa geride bıraktığım arkadaşlara karşı duygularımı ifade etmem mümkün olmayacak. Biz cezaevinde sıradan bir yaşam yaşamadık. Özgürlük her şeye rağmen güzeldir. Evet heyecanlıyım. Ama tek dileğim cezaevinde bulunan bütün tutuklu arkadaşlarımın özgürlüklerine kavuşmasıdır. Biz sadece Kürtlerin değil bütün halkların özgürce yaşayacağız bir dünyanın olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Şahin, ardından memleketi Êlih’e doğru yola çıktı.