88 yaşındaki Owen’dan hükümete ‘PKK’ tepkisi: Beni tutuklayın!

Birleşik Krallık’ta 88 yaşındaki insan hakları savunucusu ve avukat Margaret Owen, PKK’nin “terörist örgütler” listesinde olmasını protesto etmek için YPG/YPJ’lilerle çektiği fotoğrafları savcılığa göndererek tutuklanmasını istedi.

İngiltere’nin önde gelen insan hakları savunucusu ve kadın aktivist Margaret Owen, İngiliz hükümetinin Kürt özgürlük mücadelesine yönelik tavrı ve Türk devletiyle işbirliğini protesto için kendi kendini ihbar etti.

YPG/YPJ’li savaşçılarla çektiği fotoğrafları İngiliz savcılığına gönderen 88 yaşındaki avukat Owen, söz konusu fotoğrafların “suç” teşkil etmesi halinde tutuklanmasını istedi.

Sanal medya hesabından “Bugün çok sevdiğim fotoğrafları başsavclığa gönderdim” diyerek kendisini ihbar ettiğini duyuran Owen İngiliz hükümetine “Burada Türk devletiyle yürüttüğünüz kirli işlerden vazgeçiniz” çağrısında bulundu.

İngiltere’de yaşayan Kürtlerin “terör yasaları” çerçevesinde yargılanmalarını protesto eden Owen, PKK’nin “terörist örgütler” listesinden çıkarılmasını ve Erdoğan rejimine silah satılmasından vazgeçilmesini talep etti.