Ermeni vekilden ‘HPG’ açıklaması: Ermenistan böyle ihanet görmedi!

Ermeni parlamenter Gegham Manukyan, iki HPG gerillasının Türk devletine teslim edilmesine sert tepki göstererek, “Ermenistan 30 yıldır böyle ihanet görmedi” dedi ve “işgal hükümetinden kurtulacaklarını” kaydetti.

Ermeni parlamenter Gegham Manukyan, “168.am” sitesi ve Facebook sayfasında yayınlanan açıklamasında, Türk devletine teslim edilen Atilla Çiçek ve Hüseyin Yıldırım isimli iki gerillanın fotoğraflarını paylaşarak, “Kendi halklarının kurtuluşu için savaşan iki Kürt özgürlük savaşçısı devrimci, Türk zulmüne karşı savaştı” dedi.

Söz konusu gerillaların mücadele yürüttüğü alanlarda birinin Dersim olduğuna dikkat çeken Manukyan, “Ermeni Soykırımı sırasında birçok yurttaşımızın Kürtler sayesinde kurtarıldığı bölgede daha sonra Dersim ayaklanmasına katıldı. Şimdi, Ermenistan Cumhuriyeti topraklarında ortaya çıktıktan sonra, kaçırıldılar ve bugünlerde ülkemize karşı 44 günlük savaşın aktif bir katılımcısı olan,  Azerbaycan saldırganlığının sponsoru soykırımcı Türkiye yetkililerine teslim edildiler” diye belirtti.

'BİR ERMENİ HÜKÜMETİMİZ YOK, ONLAR İŞGAL GÜÇLERİDİR'

Her iki gerillanın serbest bırakılmalarına dair mahkeme kararı olduğunu da hatırlatan Manukyan, Kürtlere hitaben “Ermenilerin çocuklarınızı işkence görecekleri Türklere verdikleri için bizi bağışlayın kardeşlerim. Şimdi bir Ermeni hükümetimiz yok. Onlar zaten ülkemizde işgalci düşman güçleridir” ifadelerini kullandı.

“Ermenistan otuz yıldır böyle ihanet etmemişti. Bu yıllarda böyle bir vaka yoktu” diyen Manuykan, Başbakan Nikol Paşinyan hükümetinin “zaten her şeyi Türklere verdiği” tepkisinde bulundu.

'İHANET İÇİN BENİ AFFEDDİN'

Yarın da “Artsah (Yukarı Karabağ) savaşının kahramanlarının sırası geleceği” endişesini dile getiren Manukyan, Nikol Paşinyan’ın 6 Ekim’de Prag’da Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşebileceğine işaret etti.

Manukyan, “Türklere bir hediye verdi” diyerek,  “Şimdi Anavatan'ı bile vermek için buluşacak. İhanet için beni affedin kardeşlerim (…) Biz de bu işgal hükümetinden kurtulacağız.

#bijî Kurdistana Azad !

#bijî Arménie Azad !

#bijî dostaniya Ermenî-Kurd!

#bibore birano!”