Fransa’da kadın düşmanlığı yapan iki imam görevden alındı

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, vaizlerinde kadınları “içine şeytan girmiş” veya “boyun eğdirilen” şeklinde tanımlayan iki imamı görevden aldı. Kadınları camiye almayan bir cami de hedefte.

Le Figaro gazetesinin abonelerine özel haberine göre "cinsiyet eşitliğine zarar veren" içerikli vaazların ardından, İçişleri Bakanı Gérald Darmanin geçtiğimiz haftalarda Gennevilliers'deki (Hauts-de-Seine bölgesi) Ennour camisi ve Saint-Chamond’daki (Loire) Attakwa camisinin yönetim organlarının valiliğe çağrılmalarını istedi.

Gennevilliers camisi imamı görevden alınırken, diğer caminin imamının oturum izninin dahi uzatılamayabileceği belirtildi.

Roubaix camisi ise salgının başından bu yana kadınların camide ibadet etmesini yasakladığı için İçişleri Bakanlığı’nın hedefinde bulunuyor.

Genneviliers imamının özellikle kadınları hayasız olmakla suçladığı ifade ediliyor.

CİNSİYETÇİ SÖYLEME ANKARA DESTEĞİ

Genvilliers imamının arkasında da Türk medyasının desteği çıktı. AKP-MHP rejiminin sözcüsü Anadolu Ajansı’nın Fransızca servisi Mehdi isimli imam ile söyleşiye yer verirken, sanal ağlarda çok sayıda kişinin imama destek verdiğini savundu. Aynı ajans, kilise rahibinin de cinsiyetçi söylemler kullandığını ancak aynı tepki görmediğini gerekçe olarak öne sürdü.

Haziran sonunda da Toulouse kentinde bir imam hakkında ırkçı nefrete teşvikten yargılandığı davada altı ay tecilli hapis istenmişti. Yahudi karşıtı ifadeler kullanan imam Tatai, duruşma sırasında “Hiçbir vaizimde Yahudileri öldürmeye çağırmadım. Fransız yargısına güveniyorum” demişti.