HPG: Şehitlerimiz özgür yarınların teminatıdır!

Şehit düşen 3 gerillayı saygıyla anan HPG, "Agir, Botan ve İsmail yoldaşlarımız halkımızın özgür ve onurlu yarınlarının teminatı olmuşlardır" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şunlar belirtildi:

“10 Nisan 2016 günü Bedlîs’e bağlı Xîzan alanında işgalci Türk ordusunun başlattığı operasyonda Agir ve Botan yoldaşlarımız operasyon alanından çıkmak istedikleri sırada talihsiz bir şekilde akarsuya kapılarak şehadete ulaşmışlardır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Agir Sozdar
Adı Soyadı: Yetiş Top
Doğum Yeri: Bedlîs
Anne - Baba Adı: Saliha - Aydın
Şahadet Tarihi ve Yeri: 10 Nisan 2016 / Garzan

 

Kod Adı: Botan Garzan
Adı Soyadı: Barış Tabak
Doğum Yeri: Bedlîs
Anne - Baba Adı: Makbule - Veysi
Şahadet Tarihi ve Yeri: 10 Nisan 2016 / Garzan

 

AGIR SOZDAR

Agir yoldaşımız, Garzan’a bağlı Bedlîs’te doğup büyümüştür. Faşist TC devletinin Kürt ve Kürdistan özelinde halkları Türkleştirme politikalarına karşı mücadele arayışları daha gençlik yıllarında başlayan Agir yoldaşımız, özellikle Kürt gençlerine karşı uygulanan ajanlaştırma, düşürme, onursuzlaştırma politikalarına en iyi cevabın gerilla saflarına katılarak bu soykırım  politikalarına karşı savaşmak olduğunu görmüştür. Bunun üzerine 2015 yılında yüzünü Kürdistan’ın özgür dağlarına dönmüştür. Yaşadığı topraklarda, Garzan’da gerilla saflarına katılan Agir yoldaşımız, katıldığı ilk günden itibaren gerillaya, yaşama ve savaşa uyum sağlamakta gecikmemiş, özlü bir katılımın sahibi olmuştur. Önderlik Felsefesi’ni yaşamsallaştırmanın büyük çabası içinde olmuştur. Kendini ideolojik anlamda da geliştiren Agir yoldaşımız, pratikte fedakâr katılımı ile arkadaşlarının sevgisini ve saygısını kazanmayı bilmiştir.

 

BOTAN GARZAN

Botan yoldaşımız, Bedlîs’te doğmuş ve büyümüştür. Türk devletinin sömürgeci, soykırımcı politikalarına karşı değişik yöntemlerle mücadele eden Botan yoldaşımız, en güçlü mücadelenin gerilla saflarında verileceğini görmüş ve 2015 yılında gerilla saflarına katılmıştır. İnsanlık tarihinde görülmemiş bir mücadele alanı olan PKK saflarında olmanın ağırlığına katılımının daha ilk dönemlerinde farkına varan Botan yoldaşımız, gerilla saflarında kişiliğini bu ağırlığa göre şekillendirmiştir. Katıldığı ilk günden itibaren eğitimlerden öğrendiklerini pratikte en iyi bir şekilde uygulama ve geliştirme çabasında olmuştur. Önderlik Felsefesi’nde derinleşmeyi kendisi için en öncelikli hedef olarak belirlemiş, Apocu bir militan kişilik olmak için ısrarcı olmuştur. Botan yoldaşımız duruşuyla ve fedakâr katlımı ile yoldaşlarının sevgi ve saygısını kazanmış, şehit olduğu zamandan itibaren de ailesinde yurtseverlik ölçütlerinin çıtasını yukarıya taşımıştır. Botan yoldaşımızın silahı yerde kalmamış, abisi tarafından kaldırılmıştır.

 

İSMAİL PERİ

Ocak 2017 tarihinde işgalci Türk ordusunun Erzirom alanında gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda İsmail yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Kürdistan Devrimi’nin gençlik devrimi olduğu bilinciyle mücadeleye katılan ve öncülük görevini sonuna kadar başarıyla yerine getiren İsmail yoldaşımızı şehadet yıldönümünde saygıyla anıyoruz.

İsmail yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: İsmail Peri
Adı Soyadı: Murat Bozkaya
Doğum Yeri: Bedlîs
Anne - Baba Adı:  -
Şahadet Tarihi ve Yeri: Ocak 2017 / Erzirom

Kürdistan’da yeni yaşamın adı olan PKK’ye katılarak halkımızın özgürlük özlemlerini gerçekleştirmenin mücadelesini veren ve bu uğurda şehadete ulaşan Agir, Botan ve İsmail yoldaşlarımız halkımızın özgür ve onurlu yarınlarının teminatı olmuşlardır. Her üç kahraman yoldaşımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm Bedlîs halkımızın ve yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.”İsmail yoldaşımız, Garzan direniş geleneğinin merkezi olan Bedlîs’te dünya gelmiştir. Yurtsever bilincin her zaman diri olduğu bir ailede büyüyen yoldaşımız, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni her koşulda takip etmiştir. Genç yaşına rağmen koşulları zorlayan yoldaşımız, Önder APO Felsefesi üzerinden şekillenen PKK yaşamına ve yoldaşlığına karşı büyük merak duymuştur. Büyük kardeşinin 2011 yılında gerilla saflarına katılması, İsmail yoldaşımızın gelecekte yürüyeceği kutsal direniş yolunun önünü açmıştır. İşgalci devletin halkımızı dilinden, kültüründen ve tarihinden kopararak köksüzleştirme çabaları karşısında onurlu bir Kürt genci olarak direnişi seçerek bütün Kürt gençlerine örnek olmuştur. Genç yaşına rağmen halkımızın özgürlük hayallerini gerçekleştirmek için işgalcilere karşı amansız bir mücadele içine giren yoldaşımız, doğduğu topraklarda gerilla saflarına katılmış ve şehadet anına kadar sömürgeci TC devletine karşı büyük bir öfkeyle savaşmayı esas almıştır. İsmail yoldaşımız, Önderlik Felsefesini ve şehitler gerçeğimizi özümsemek için sürekli yoğunlaşma içerisinde olmuş, öğrendiklerini yaşamına aktarmayı her zaman esas almıştır. Gençlik Önderlerimizden Amed Zindan Direnişçisi Ali Çiçekler’in mücadelesini şahsında somutlaştıran İsmail yoldaşımız, gençlik enerjisiyle yoldaşları için güç kaynağı olmuştur. İsmail yoldaşımız her zaman mücadelemizde yaşayacak ve önümüzü aydınlatacaktır.