15 Ağustos ruhuyla kesintisiz gerilla direnişi

15 Ağustos Diriliş Bayramı’nı kutlama eylemlerinde; 10 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 3’ü de yaralandı. 1 araç, 1 dron ve 2 mobesse kamera sistemi de imha edildi.

HPG, “Ölümsüz komutanımız Egîd’in sarsılmaz iradesi ve büyük kararlılığıyla gerçekleştirilen tarihi 15 Ağustos Atılımı halkımızın varlığını tüm dünyaya duyurarak silahlı mücadelesini başlatmıştır. Daha sonraki mücadele yıllarında Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ni tüm benliğiyle savunan ve bu uğurda büyük bedeller veren Kürt halkı her zaman Kürt Özgürlük Gerillası’nın yanında olmuştur. Kürt halkının kazanımlarını fedai ruhla savunan gerilla ise, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir direniş ortaya koymuştur. Bu kutsal varlık ve özgürlük mücadelesi bugün de kesintisiz bir biçimde devam ederek zafere yürümektedir.

15 AĞUSTOS ZAFER RUHUYLA DİRENİŞİMİZ SÜRÜYOR

İşgalci TC ordusu, güçlerimizin zorlu koşullar altında çelikten irade, yüksek cesaret ve Apocu fedai ruhla yürüttüğü direnişi kıramamakta, bu yüzden yasaklı silahları yoğun bir biçimde kullanarak savaş suçu işlemeye devam etmektedir. Türk devletine adeta dert olan Werxelê Direniş Kalesi’ndeki yoldaşlarımızın direnişi düşmanın tüm saldırılarını boşa çıkarmıştır. Savaş uçakları, helikopterler, taktik nükleer bombalar, kimyasal silahlar, tank ve zırhlı araçlarla vahşice saldırmasına rağmen sonuç alamamıştır. Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine sadece 14 Ağustos günü 43 kez taktik nükleer bombalarla saldırmıştır. Bu alandaki güçlerimiz 15 Ağustos zafer ruhuyla direnişlerini sürdürmektedir.

Hareketli timlerimiz öncülüğünde gerçekleştirilen 15 Ağustos Diriliş Bayramı’nı kutlama eylemlerinde; 10 işgalci cezalandırılmış ve 3 işgalci de yaralanmıştır. Ayrıca 1 araç, 1 dron ve 2 mobesse kamera sistemi de imha edilmiştir. İşgalci TC ordusu ise Direniş Alanları’nı; 61 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla, 3 kez savaş uçakları, 12 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de havan ve ağır silahlarla bombalamıştır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntılarına ilişkin şunları belirtti:

“İşgalci TC ordusu işbirlikçi ve kontraların desteğiyle Botan’ın Cûdî bölgesinde işgal amaçlı karakollar yapmakta ve yeni kömür işletmeleri kurarak sömürüye  açmaktadır. İşbirlikçi kesimler düşmanın denetimi ve güvenliği altında Cûdî’nin Bilûrvan alanını bu temelde talan etmektedir.

17 Temmuz’da Cûdî’nin Dola Hesena alanından Bilûrvan’a giden yolda, işbirlikçi ve kontralara ait 1 araca sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Bu araç  sabotaj ile imha edilmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

 14 Ağustos saat 09:20’de işgalciler Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine keşif ve saldırı amaçlı köpek göndermiştir. Bu köpek savaş dışı bırakılmıştır.

14 Ağustos’ta işgalcilerin Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresine yerleştirmek istediği 2 adet mobesse kamera sistemi güçlerimizce imha edilmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

12 Ağustos’ta Çemço Direniş Alanı üzerinde uçurulan 1 dron hareketli timlerimizce vurularak düşürülmüştür. İmha edilen dron ve içindeki görüntülere güçlerimizce el konulmuştur.

13 Ağustos saat 08:20’de Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler, hareketli timlerimizce koordineli gerilla eylem taktiğiyle vurulmuştur. Ağır ve ferdi silahlarla gerçekleştirilen bu eylemde 3 işgalci cezalandırılırken 3 işgalci de yaralanmıştır.

14 Ağustos saat 16:00’da Saca Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresindeki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

15 Ağustos saat 03:15’te Çemço Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler hareketli timlerimizce yakın mesafeden vurulmuş ve en az 3 işgalci cezalandırılmıştır.

15 Ağustos saat 06:45’te Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde; 14 Ağustos 14:30 ve 19:00 saatlerinde Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiği kullanılarak vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci TC ordusunun taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

14 Ağustos’ta Girê FM ve Karker Direniş Alanları’ndaki savaş tünelleri 4 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

14 Ağustos’ta Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 43 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

14 Ağustos’ta Girê Amediyê ve Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri 14 kez dronlar kullanılarak bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun ağır silah, havan, helikopter ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

14 Ağustos’ta Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanları’nda dron hareketliliği gözlenmiştir.

13 Ağustos’ta Xakurkê’deki Goşînê alanı 3  kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

14 Ağustos’ta Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları 12 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

14 Ağustos’ta Şikefta Birîndara ve Çemço Direniş Alanı havan ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır."