Kobanê: Türk devleti işgal edemeyecek

Girê Spî Askeri Meclisi Sözcüsü Erdal Kobanê, “Bu toprakları canımız pahasına koruyacağız. Biz yaşadığımız sürece Türk devleti bu toprakları işgal edemeyecek” dedi.

Türk devletinin yoğun hava saldırısıyla panik halinde bölgeyi boşaltmayı sağlayarak karadan saldırı planladığını söyleyen Girê Spî Askeri Meclisi Sözcüsü Erdal Kobanê, tüm saldırılara rağmen yerini bırakmayan halkın hesaplarını bozduğunu belirtti.


Girê Spî Askeri Meclisi Sözcüsü Erdal Kobanê, Türk devletinin saldırılarına ilişkin ANF’ye konuştu. Türk devletinin bölgeyi işgal edip tekrar çeteleri yerleştirmek istediğini belirten Kobanê, 19 Kasım’da Derik’ten Şehba’ya kadar tüm bölgeyi hedef alan saldırıların iki haftayı geride bıraktığını hatırlattı. Sivillerin yoğunlukta olduğu onlarca köy ve alanının hedef alındığını, yine Şam hükümetine bağlı içlerinde komutanların da olduğu birçok askerin katledildiğini söyleyen Kobanê, “Ancak tüm bunlara rağmen hem Şam hükümetinin hem de Rusya’nın sessizliği devam etti” dedi.

HESAPLARI TUTMADI

Türk devletinin yoğun hava saldırısıyla panik halinde bölgeyi boşaltmayı sağlayarak karadan saldırıyı planladığını kaydeden Kobanê, şunları ifade etti: “Tabii hesapları tutmadı. Halkın direnişiyle karşılaştılar. Tüm saldırılara rağmen halkımız yerlerini bırakmadı. Üstelik saldırılar sadece sınır hatlarında olmadı. Halkın yaşam alanları, altyapı, okullar, hastaneler hedef alındı. Halkımız, saldırılar yoğunlaştıkça direnişini daha da yükseltti. Daha fazla topraklarına sarıldı.

İŞGAL EDEMEYECEK

QSD savaşçıları olarak bu halkın çocuklarıyız. Bu toprakları canımız pahasına koruyacağız. Biz yaşadığımız sürece Türk devleti bu toprakları işgal edemeyecek. Bu halkın çocuklarının inancı ve mücadele kararlılığı büyüktür. Her türlü saldırıya karşı da hazırlıklıyız.”

GİRİŞİMLERİNİ SÜRDÜRECEK

Türkiye’nin gelecek yıl seçime gideceğini, kendi çinde büyük sorunlar yaşadığını, bunun için de savaşa sarıldığını kaydeden Kobanê, şunları ekledi: “Türk devleti her fırsatta Kuzey-Doğu Suriye halklarına saldırmak için her şeyi yapacaktır. Zaten tüm çabaları bunun üzerinedir. Her ne olursa olsun asla bu toprakların işgal edilmesine ve halkımızın umutlarının ellerinden alınmasına izin vermeyeceğiz. Bu da bizim halkımıza sözümüzdür.”