Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Londra polisi yüzlerce çocuğu çıplak aradı

Londra polisi geçtiğimiz günlerde bir dizi skandal, ırkçılık ve cinsiyetçilik skandalıyla eleştirilmişti. Şimdi rakamlar yine endişe verici.

Son iki yılda 600'den fazla çocuk ve genç Londra polisi tarafından çıplak arandı . İngiltere'nin Çocuk Esirgeme Komiseri Rachel de Souza'nın Pazartesi günü yayınladığı bir rapora göre, etkilenen küçüklerin yüzde 95'inden fazlası erkek ve yüzde 58'i siyahtı. 

Rapora göre, 2018-2020 yılları arasında yaşları 10 ile 17 arasında değişen toplam 650 çocuk çıplak arandı. Vakaların yüzde 23'ünde, birkaç istisna dışında yasaların gerektirdiği gibi tarafsız bir yetişkin yoktu. Etkilenenlerin yarısından fazlası için başka cezai kovuşturma yapılmadı.

ÇOCUK KORUMADA SİSTEMİK SORUNLAR

De Souza, etkilenen orantısız sayıda siyah insan hakkında "son derece endişeli" olduğunu söyledi. Görünüşe göre Londra polisinde de "çocuk korumayla ilgili sistemik sorunlar" var.

Çocuk koruma memuru, bu “rahatsız edici ve travmatize edici” şekilde aranan küçüklerin sayısının her yıl keskin bir şekilde arttığını eleştirdi.

De Souza, uyuşturucu bulundurmaktan haksız yere şüphelenilen 15 yaşındaki siyahi bir kadının regl olduğunu bilmesine rağmen polis memurlarının önünde soyunmaya zorlanmasıyla ilgili manşetlere konu olan davanın ardından Londra polisinden verileri istedi.

İki yıl önceki dava, çok sayıda protestoyu tetiklemişti. Mart ayında, çocuk koruma kurumu tarafından yapılan bir soruşturmanın sorumluların "ağır suistimalini" eleştirmesi üzerine polis resmi bir özür yayınlamak zorunda kaldı.

Londra Polisi, yeni rapora yanıt olarak, reşit olmayanların "uygun ve saygılı bir muameleyle" çıplak aranmasını sağlamak için şimdiden değişiklikler yapıldığını söyledi. Bazı çocukların suçlular ve uyuşturucu çeteleri tarafından "sömürünün savunmasız kurbanları" olabileceğini de sözlerine ekledi.