MAK: Bir uzman çavuşu sorguladık ve cezalandırdık

Kurdistan Özgürlük Milisleri (MAK), Türk devletinin askeri ve siyasi operasyonlarına karşı eylem seferberliği başlattıklarını duyururken, bu kapsamda bir uzman çavuşu cezalandırdıklarını bildirdi.

MAK AÇIKLAMA

MAK (Milîsên Azadiya Kurdistan) yaptığı yazılı açıklamada, “17 Mayıs günü Amed’te Kırklar dağında işgalci Türk ordusunda jandarma uzman çavuş olarak görev yapan Murat Doğan’ı cezalandırdıklarını” duyurdu. 

UZMAN ÇAVUŞ SORGULANDI

Açıklamada, “Jandarma uzman çavuşun bölgede ordu istihbaratında özel görevli olduğu ve yöre halkı tarafından ne iş yaptığı konusunda iyi tanındığı, Kürt gençlerini ajanlaştırma ve düşürmek için görev yaptığı tespit edilmiştir. Böyle bir görevde iken Milislerimizin aldığı bilgi ile bu kişi planlı bir şekilde pusuya çekilerek etkisizleştirilmiş, sorgulanmıştır. Milislerimiz bu işgalciyi sorgularken kendisi ve diğer özel savaş elemanlarının yaptığı çalışmalar hakkında birçok bilgiyi elde etmiştir” denildi. 

DEVLET UZMAN ÇAVUŞUN ÖLÜMÜNÜ GİZLİYOR

Sorgu ardından uzman çavuşun cezalandırıldığını belirten MAK,  “Üzerinde bulunan silaha Milislerimiz tarafından el konulmuştur. İşgalci T.C ordusu ve özel savaş basını bu askerin nasıl cezalandırıldığını bildikleri halde ailesine ve kamuoyuna herhangi bir açıklamada bulunmayarak gerçekleri gizlemektedir” diye ekledi. 

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Kurdistan’da Özgürlük Hareketi'nin yürüttüğü mücadeleye karşı TC devleti Kürt halkını sindirmek ve Kürt gençlerini mücadele saflarından uzak tutmak için her türden özel savaş politikalarını, en akıl almaz bir şekilde uygulamaktadır. İşgalci T.C devleti ve ordusuna bağlı istihbarat, polis ve diğer özel savaş elemanları yurtsever halkımızın yoğun olduğu her alanda uyuşturucu, fuhuş, ajanlaştırma ve asimilasyon politikalarını en ahlaksız biçimde yürütmektedir. İşgalci orduya bağlı asker ve istihbarat elemanları ahlaksız bir şekilde halk içinde sivil gezerek genç kadınları düşürmek için faaliyet yürütmektedir. Yurtsever Kürt gençleri ve kadınları özel savaşa hizmet eden, bu kirli ve ahlaki değerleri ayaklar altına alan yaşamı reddetmelidir. Gençler kendi öz değerlerine ve varlık sebebi olan mücadelelerine dört elle sarılmalı ve faşist AKP-MHP rejimine Kürt gençliğinin gerçek irade ve örgütlü gücünü göstermelidir.

Tüm yurtsever halkımızı, bu ahlaksız yaşamı gençlerimize ve onurlu Kürt kadınlarına dayatan, eli kanlı Türk özel savaş elemanlarına ve onun işbirlikçilerine karşı tavır almaya çağırıyoruz. Gençlerimizi kafelerde, sokaklarda uyuşturucu ve fuhuş bataklığına çekmeye çalışan işgalcilere karşı yurtsever halkımızı ve direnişçi Kürt gençlerini mücadeleye çağırıyoruz. MAK Milisleri bundan sonrada halkımız içerisinde bu tür kirli politikaları örgütleyen ordu, polis ve istihbarat elemanlarına ve onların işbirlikçilerine yönelecektir."