PKK: Rêzan Cawid Kürt gençliğinin mücadelesinde yaşatılacak

PKK Yürütme Komitesi, “Kürt gençliğini, Türk devletinin alçakça katlettiği KODAR ve PJAK kurucu ve yöneticilerinden Rêzan Cawid’in ve tüm Kürdistan şehitlerinin intikamlarını almaya çağırıyoruz” dedi.

PKK Yürütme Komitesi, Komelgeha Demokratîk û Azad a Rojhilatê Kurdistanê (KODAR) ve Partiya Jiyana Azad a Kurdistan (PJAK) kurucu ve yöneticilerinden Rêzan Cawid’in şehadeti vesilesiyle mesaj yayınladı.

Cawidîn misafir olarak bulunduğu Qamişlo’da TC keşif uçakları tarafından vurularak alçakça katledildiğini üzüntüyle öğrendiklerini paylaşan Komite, “Bu değerli Kürdistan şehidimizi saygı ve minnetle anıyor; çalışma arkadaşlarının, ailesinin ve Rojhilat halkımızın acısını paylaşıyoruz. Rêzan Cawid’i Kürt gençliğinin ve halkının gelişen özgürlük mücadelesinde sürekli yaşatacağına inanıyoruz” dedi.

TC DEVLETİ TÜM KÜRTLERE DÜŞMANDIR

Açıklamanın devamında şu ifadeler kaydedildi: “Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Ferhad Dêrik’in Başûrê Kurdistan’da TC tarafından katledilmesi ardından, Rojhilat Kürdistan özgürlük ve demokrasi hareketi KODAR Koordinasyon üyesi Rêzan Cawid’in de Rojava Kürdistan’da TC tarafından katledilmesi açıkça gösteriyor ki, TC devleti ve AKP-MHP faşist yönetimi nerede olursa olsun tüm Kürtlere düşmandır ve gücü yeterse hepsini katletmek istemektedir. O halde tüm Kürtlerin de birleşerek ve demokratik dostlar edinerek işgalci-soykırımcı TC Devletine ve AKP-MHP faşizmine karşı ortak mücadele geliştirmesi gerekli ve zorunludur. Hiç kimse hata ve yanlış hesap yapmamalı, TC soykırımcılığına alet ve katliamlarına ortak olmamalıdır. Tüm Kürtler ulusal birliğini geliştirerek, TC soykırımcılığına karşı Kürdistan özgürlük mücadelesini geliştirmelidir.

Bu temelde Şehit Rêzan Cawid’i bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, başta Rojava Kürdistan gençliği olmak üzere tüm Kürt gençliğini özgürlük mücadelemize katılarak Rêzan Cawid’in ve tüm Kürdistan şehitlerinin intikamlarını almaya çağırıyoruz!”