QSD: Amed Enteriyê yoldaşımız şehadete ulaştı

QSD, "Amed Enteriyê yoldaşımız bir kaza sonucunda şehit düştü. Amed yoldaş, büyük bir kahramanlık direnişi sergiledi. Savaş cephelerindeki arkadaşlarına her türlü askeri ve lojistik desteği sağlıyordu" dedi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, Amed Enteriyê (Kadar Ebdurehîm Îsa) adlı savaşçının görevini yerine getirdiği sırada geçirdiği kaza sonucu şehit düştüğünü duyurdu.

Yazılı açıklamada, "Güçlerimiz, kuruluşundan bu yana Suriye coğrafyasında her türlü teröre karşı mücadele yürütmüş ve tüm imkanlarını seferber ederek tarihin en büyük terör örgütü DAIŞ’i yenilgiye uğratarak dünyada yaşanacak olan vahşetin önüne geçmiştir" denilerek, şunlar ifade edildi:

"Öncelikle görev ve sorumluluklarını yerine getirme mücadelesini önemseyen güçlerimiz eşsiz bir cesaret ve direniş gösterdiler. Geçtiğimiz yıllardan ve bugüne kadar başlatılan tüm operasyonlarda, birçok savaşçımız ülkelerinin özgürlüğü için yaşamlarını feda etmiş, halklarının güvenliğini terör ve saldırılardan korumuştur.
Bugün Amed Enteriyê (Kadar Ebdurehîm Îsa) yoldaşımızın şehadetini duyuruyoruz. Görevini icra eden Amed yoldaşımız bir kaza sonucunda şehit düştü.

Uzun bir süredir saflarımızda yer alan Amed yoldaşımız, siyasi anlayışı ve kültürel bilgisi yanında askeri konularda da uzmandı. Katıldığı eğitimlerde mücadeleci savaşçı özelliklerini karakterinde oturttu. Kobanê direnişi, Kobanê kırsalı ve Sirîn beldesini özgürleştirme (2015), Til Hemîs ve Til Birak’ın yanı sıra Şehît Rûbar Qamişlo Hamlesi, Kobanê ve her iki kent arasındaki yolu açma (2015), Şedadê’nin özgürleştirilmesi (2016), Tebqa (2016), Reqa (2017) ve son olarak terörizmi yok ortadan kaldırılmasına yönelik başlatılan ‘Dêrazor kırsalını terörden arındırma’ hamlesinde yer aldı.

Aynı zamanda arkadaşlarıyla birlikte Êzidîlerin Rojava’ya nakledilmesinde ve güvenli bir koordinenin sağlanmasında önemli rol oynadı.

Amed yoldaş bu operasyonlarda iki kez yaralandı. DAIŞ çetelerinin bombalı araç saldırısında ise sırtından yaralandı. Bunun ardından bir kez daha savaş cephelerine döndü, sonra başından yaralandı.

Tüm operasyonlarda büyük bir kahramanlık direnişi sergiledi. Korkusuz ve hiç tereddüt etmeden savaş cephelerindeki arkadaşlarına her türlü askeri ve lojistik desteği sağlıyordu. Diğer yandan yaralıları hastanelere kaldıran Amed yoldaş, askeri sorumluluklarını yerine getirmede büyük fedakârlık gösterdi, askeri ve siyasi alanlardaki duruşunu daha da geliştirdi. Arkadaşlık ruhu hep önde olduğu için Komandos güçlerine katıldı. Birlikte savaştığı arkadaşları için fedakarlık, ilham ve alçakgönüllülüğün örneği oldu.

Amed yoldaşın ve tüm şehit ailelerine başsağlığı diliyor, güvenli ve barışçıl bir ülke hayallerini gerçekleştireceğimiz sözünü yeniliyoruz."

KİMLİK BİLGİLERİ

Açıklamada, şehidin kimlik bilgileri şu şekilde verildi:

"Kod Adı: Amed Enteriyê
Adı ve Soyadı: Kadar Ebdurehîm Îsa
Anne Adı: Leyla
Baba Adı: Ebdurehîm
Doğum Yeri ve Tarihi: Qamişlo-1997
Yer ve Şehadet tarihi: Reqa-30`ê Gulanê-2023."