Talabani: Birlik olmaktan başka yol yok

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) lideri Bafıl Celal Talabani, partisinin 48’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada Güney Kurdistan’ı korumak için “birlikten başka yol olmadığını” belirtti.

Sorunların çözümü için diyalog ve tartışmaları esas alınması, dayatmalardan kaçınılması gerektiğini belirten Talabani, “Kurdistan'ı birlikte güzel bir geleceğe taşıyalım, halkımızın yaşamı ve başarısı bizim en büyük kaygımız olmalı” dedi.

Talabani, “Parti ve kişisel çıkarlarımız büyük hedeflerimizi unutturmamalı. Kurdistan hassas bir süreçten geçiyor, büyük değişimler yaşanıyor” diye ekledi.

Toprağı korumak ve bölgenin egemenliğini güçlendirmek için “birlikten başka yol olmadığını” kaydeden Talabani, YNK’nin “Kurdistan halkına hizmet için her zaman işbirliği ve ortak çalışmayı öncelediğini” söyledi.

Talabani, “YNK her zaman birlik ve birliktelik çağrısında bulunmuştur. Çünkü bize göre gücümüz birlik ve beraberliğimize bağlıdır. Bağdat'taki tüm çaba ve taleplerimizin bölge halkının gerçek anlamda temsili ve yasal haklarının uygulanması içindir. (YNK) Irak'taki meslektaşlarıyla birlikte engelleri aşmaya çalıştı ve devam ediyor. Biz, gerçek bir ortak temel üzerinde, ortak yaşamın güçlendirilmesi ile halkımız ve ülkemiz için güzel bir geleceğin güvence altına alınmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.