YBŞ: Halkımız saldırılara karşı Şengal’i savunmalı

İşgalci Türk devletinin Şengal’e geri dönüşleri engellemek için hava saldırıları düzenlediğine işaret eden YBŞ, “Halkımız, saldırılara karşı direnmeli ve Şengal’i savunmalıdır” diyerek çağrıda bulundu.

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) Basın ve İrtibat Merkezi, işgalci Türk devletinin Şengal’e yönelik saldırısına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şunlar belirtildi: “İşgalci Türk devleti bugün saat 14.30’da SİHA ile Şengal merkezinde bulunan Hesin Mama Kubbesi yakınlarında bir eve yönelik saldırı düzenlemiştir. Saldırıda maddi hasar dışında herhangi bir zayiat oluşmamıştır.

İşgalci Türk devletinin Şengal üzerinde son dönemlerde artan bir hava hareketliliği var. Geçtiğimiz hafta bir misafirhaneye yönelik düzenlenen saldırı gibi bugün de Hesin Mama Kubbesi yakınlarında bir eve saldırı düzenlenmiştir. Türkiye ve Bakurê Kurdistan’da düzenlenen seçimler sonrasında faşist AKP-MHP rejimi Şengal’in huzurunu ve güvenliğini zedelemek için harekete geçmiştir. Özellikle son dönemlerde kamplarda yaşayan halkımızın Şengal’e geri dönüşlerinin önüne geçilmesi için işgalci Türk devleti hava saldırıları düzenlemektedir.

Halkımız, işgalci Türk devletinin söz konusu saldırılarına karşı ayağa kalkmalı; tepkilerini ortaya koyarak işgalcilerin kutsal topraklarımızda egemen olmasının önüne geçmelidir. Halkımız, saldırılara karşı direnmeli ve Şengal’i savunmalıdır.”