KCDK-E: 15 Şubat yürüyüşü 8 Nisan’a ertelendi

KCDK-E, Bakurê Kurdistan'da meydana gelen depremden dolayı Strasbourg’da yapılması planlanan 15 Şubat Komplosu'nun protesto edileceği yürüyüşün 8 Nisan tarihine ertelendiğini açıkladı.

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) Bakurê Kurdistan'da meydana gelen depremden dolayı 11 Şubat günü Fransa’nın Strasbourg şehrinde yapılması planlanan 15 Şubat Komplosu'nun protesto edileceği merkezi yürüyüş ve mitingin 8 Nisan tarihine ertelendiğini açıkladı.

KCDK-E açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Değerli halkımıza ve kamuoyuna; bilindiği gibi Maraş-Pazarcık-Elbistan merkezli deprem Türkiye’nin bazı şehirleri olmak üzere Kuzey Kurdistan’daki 10 şehir ve Rojava’da büyük bir felaket bizleri acıya boğdu. Öfkemiz çok yüksek. Çünkü bu felaketin geleceği bilim insanları tarafından hep söylenmesine rağmen talancı ve rantçı AKP-MHP hükümeti bırakalım tedbir almayı rant politikası ve Kurdistan’daki bombalama ile Kurdistan’ın doğal yapısıyla oynamasını göz önüne aldığımızda bu doğal felaketten çok hükümetin bir katliam politikasıdır.

Bu büyüklükte ve genişlikte bir felaketi yaşayan insanların siyasi görüşüne, kimliğine ve inancına bakılmaksızın, farklı kurumların, belediyelerin, sivil toplum örgütlerin yardım etmesi için çağrı yapması gereken devlet sıkıyönetim ilan ederek ve ‘yardımlar AFAD üzerinden yapılsın’ demekle her şeyi raptı zapt altına alarak gelecek yardımları engellemek istediği çok açık biçimde ortadadır. Doğal felakette bile düşman hukukunu uygulayacak kadar ahlaksız, vicdansız ve insanlık değerlerinden yoksun bu hükümet insanlarımızı ölüme terk ediyor. KCDK-E ve TJK-E olarak Kurdistan halkını Kürt, Alevi ve insanlık düşmanı bu faşist güruhun insafına bırakmayacağız. Tüm kurumlarımızla Avrupa, Kanada ve Avustralya’da herkesin dayanışma kampanyasına katılması için gece gündüz durmadan çalışacağız. Mağdur insanlarımızın yaralarını elbirliği ile sarmak için tüm konfederasyonlar, federasyon ve toplum merkezlerimiz, inanç kurumlarımız KCDK-E ve TJK-E yönetimleri olarak oluşturduğumuz kriz masaları ile ulusal seferberlik ilan ederek dayanışma kampanyası için çalışacağız.

Bundan dolayı uluslararası komployu kınamak ve Önder Apo’nun özgürlüğü için yapacağımız 11 Şubat  merkezi yürüyüş ve mitingi erteleyerek 8 Nisan tarihinde yapacağız. Bilmeli ki Kurdistan’daki her yaşanan sorun, acı, birbirinden bağımsız değildir. Bu felaket açık gösterdi ki sömürgeci Türk devleti her şeyimize düşman hukuku uyguluyor. O yüzden her zamankinden çok bugün örgütlü, bilinçli, ortak sahiplenmeyi büyütmeliyiz. Bunun için depremdeki insanlarımızın acıları ile ortaklaşmak ve yaralarını sarmak için bu süreçte tüm yönetimlerimiz ve kurumlarımız deprem mağduru insanlarımızın yaralarını sarmak için seferberlik ilan ederek çalışacağız. Komployu kınama ve Rêber Öcalan’a özgürlük yürüyüş ve mitingine seferberlik düzeyinde çalışarak bu katliamcı, Kürt düşmanı anlayışa karşı 8 Nisan’da Strasbourg’u serhildan alanına ve özgür eşit yasam irademizi ortaya koyan bir irade bayanına dönüştürelim.”