Çiyareş’te kimyasal silahla şehit düşen 8 gerillanın kimlikleri açıklandı

Zap’a bağlı Çiyareş’te işgalci Türk devleti tarafından kimyasal silahla şehit edilen 8 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “Her biri büyük intikam ve isyan gerekçesi olan şehit yoldaşlarımızın ah’larını yerde bırakmama sözü veriyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk devletinin kimyasal silahla şehit ettiği gerillalara ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“İşgalci TC ordusunun Nisan ayında başlattığı saldırılara karşı tarihin en onurlu direnişiyle cevap veren Kürdistan Özgürlük Gerillaları işgalcilere geçit vermemiştir. Halkımızın varlık ve özgürlük savaşında yiğitçe ve fedakârca mücadele eden yoldaşlarımızın direnişi karşısında hiçbir sonuç alamayan işgalciler yine alçakça ve namertçe kimyasal silah kullanmış, yoldaşlarımızın çelikten iradelerini kırabilecekleri gafletine kapılmışlardır. Fakat her hücresine kadar Apocu bilinçle donanan Kürdistan Özgürlük Gerillaları her ne pahasına olursa olsun direnişte ısrarcı olmuşlardır. Zap’ın Çiyareş Direniş Alanı’nda gerçekleştirilen kimyasal silah saldırılarında Rohat, Şevîn, Şerda, Xemgîn, Zilan, Deniz, Demhat ve Sema yoldaşlarımız şehadet ulaşmıştır. Rohat ve Şevin yoldaşlar komutasında savaşan yoldaşlarımız, Zap direnişinin sembol militanları olarak her zaman mücadelemize önderlik edecek ve Özgür Kürtlükte ısrarın adı olacaklardır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Rohat Dengdar
Adı Soyadı: Faysal Yılmaz
Doğum Yeri: Colemêrg
Anne – Baba Adı: Feyruz – Abdulkadir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 
Nisan 2022 / Zap

 

Kod Adı: Şevîn Şemzînan
Adı Soyadı: Zozan Erenç
Doğum Yeri: Colemêrg
Anne – Baba Adı: Nedime – Üzeyir
Şehadet Tarihi ve Yeri: Nisan 2022 / Zap

 

Kod Adı: Şerda Sosin
Adı Soyadı: Şeyma Sancar
Doğum Yeri: Wan
Anne – Baba Adı: Nazlı – Halit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 
Nisan 2022 / Zap

 

Kod Adı: Xemgîn Qelqelî
Adı Soyadı: Emrah Sezgin
Doğum Yeri: Wan
Anne – Baba Adı: Şemsî Xanim – Burhan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 
Nisan 2022 / Zap

 

Kod Adı: Zilan Besê
Adı Soyadı: Sîmav Hesen
Doğum Yeri: Hesekê
Anne – Baba Adı: Kevser – Mehemed
Şehadet Tarihi ve Yeri: 
Nisan 2022 / Zap

 

Kod Adı: Denîz Reş
Adı Soyadı: Naila Mezeh
Doğum Yeri: Kobanê
Anne – Baba Adı: Xeznê – İbrahim
Şehadet Tarihi ve Yeri: Nisan 2022 / Zap

 

Kod Adı: Sema Agirîn
Adı Soyadı: Evîn Şêxo
Doğum Yeri: Hesekê
Anne – Baba Adı: Ehlam – Riyad
Şehadet Tarihi ve Yeri: 
Nisan 2022 / Zap

 

Kod Adı: Demhat Derwêş
Adı Soyadı: Bekrî Derwêş
Doğum Yeri: Kobanê
Anne – Baba Adı: Rahime – Suheyl
Şehadet Tarihi ve Yeri: 
Nisan 2022 / Zap

 

ROHAT DENGDAR

Rohat Dengdar yoldaşımız Colemêrg’in Çelê ilçesinde yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Çelê’de sömürgeci Türk devletinin askeri kuşatması, baskısı ve zulmü altında büyüyen Rohat yoldaşımız düşman gerçekliğini çocuk yaştan itibaren tanımıştır. Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni de yakından tanıyan Rohat yoldaşımız, gerillaya karşı büyük bir sempati beslemiştir. Şehit olan dayısı Dengdar yoldaşımızın izinden yürüme kararı almıştır. Türk devletinin Kürt gençlerine sadece fiziki soykırımı değil, kültürel soykırım da uygulayarak uyuşturucuya alıştırıp yozlaştırmaya çalıştığına şahit olmuştur. Ahlaksızlaştıran faşist Türk rejimine duyduğu tepkiyle, Kürdistan’ı ve Önderliğimizi özgürleştirme iddiasıyla 2013 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Avaşîn’de gerillacılığa adım atan Rohat yoldaşımız erkenden gerilla yaşamına adapte olmuş ve gerillacılığın temel ilkelerini öğrenmiştir. 2014 yılında Türk devleti tarafından DAİŞ eliyle Şengal’deki Êzîdî halkımıza yönelik soykırım saldırısı gelişince, silahını alıp Şengal’e geçer. Şengal’de DAİŞ çetelerine karşı büyük bir cesaretle mücadele eder, eylemlerde yer alır ve büyük bir savaş tecrübesi edinir. DAİŞ’in yenilgiye uğratılarak Şengal’in özgürleştirilmesinde pay sahibi olan Apocu yiğit militanlardan biri olur. Apocu bir militan olarak tarihi sorumluluğunu yerine getirmiş olmanın gururuyla 2018 yılında Şengal’deki mücadele bayrağını Êzidî halkımızın yiğit gençleri olan YBŞ’ye devrederek, Medya Savunma Alanları’na geçer. Şengal ovasındaki askeri tecrübesini Kürdistan dağlarında pratikleştirmek için Zap alanına geçer ve bir HPG komutanı olarak aktif savaş sürecine dahil olur. Zap alanında birçok çalışmayı başarıyla yerine getirir, işgalci düşmana darbe vuran eylemlerde yer alır, mütevazi kişiliği ve duruşuyla tüm arkadaşları tarafından sevilip sayılır. Zap alanında yıllarca emek verip, Zap’ın en çok sevilen komutanlarından biri olur. Bölge komutanı olarak Çiyareş’te görev alır. Rohat yoldaşımız, kendi halkının, aşiretinin ve ailesinin öz yurdu olan Çelê’nin hemen karşısındaki Çiyareş’i işgalcilere karşı savunmayı kendisine görev bilmiştir. Ancak kalleş Türk devleti alçakça bir biçimde Çiyareş’e kimyasal silahla saldırarak Rohat yoldaşımızı ve onun komutasındaki 7 yoldaşımızı şehit etmiştir. Apocu fedai duruşuyla Kürdistan halkının kahramanlarından biri olarak tarihe geçen Rohat yoldaşımız, Çelê halkımızın her daim gurur duyacağı yiğit evlatlarından biri olmuştur. Rohat yoldaşımız gibi fedai yiğitler oldukça, Kürdistan işgalcilere hep mezar olacaktır.

ŞEVÎN ŞEMZÎNAN

Şevîn yoldaşımız Kürdistan’ın önemli direniş ve serhildan merkezlerinden biri olan Şemzînan’da yurtsever bir ailede doğmuştur. Ailesinin yurtsever oluşu ve Şemzînan’ın tarihsel olarak sürekli işgalcilere karşı direniş içerisinde olması Şevîn yoldaşımızın kişiliğinin oluşmasında belirleyicidir. Şevîn yoldaşımız çocukluğundan itibaren düşmanın halkımıza yönelik soykırım politikalarının farkına varmış, bu durum düşmana karşı öfke beslemesine neden olmuştur. Her onurlu Kürt kadını gibi düşmanın bu politikalarını hiçbir şekilde kabullenmemiş, sürekli mücadele arayışı içerisinde olmuştur. Mücadele arayışını 2012 yılında Şehit Reşit Serdar ve Rojîn Gewda yoldaşların öncülüğünde yürütülen Şemzînan Devrimci Operasyonu sırasında gerilla saflarına katılarak somutlaştıran Şevîn yoldaşımız bu mücadelesini en doruk noktaya ulaştırma çabası içerisinde olmuştur. Gerillaya katılımını yeniden doğuş olarak değerlendirmiş, başladığı yeni yaşamda sağlam bir yürüyüşün sahibi olabilmek için her anlamıyla kendini donanımlı hale getirmenin çabasını vermiştir. Bu anlamıyla başta Önderliğin Kadın Kurtuluş İdeolojisi olmak üzere özgürlük ideolojisinde derinleştirmeyi esas almıştır. Dağların zorlu koşullarını ancak PKK’nin özünü oluşturan yoldaşlık ilişkileriyle aşabileceğinin farkında olmuş, bunun için sade, dürüst ve çıkarsız bir katılımın sahibi olmuştur. PKK yaşamında derinleştikçe özüyle buluştuğunu anlamış ve yaşama daha fazla sarılması, koruması gerektiğinin bilincine varmıştır. İdeolojik eğitimlerinin yanı sıra, halkımıza yönelik saldırılara karşı düşmana cevap verebilmek için askeri anlamda da kendisini geliştirmiştir. Aldığı askeri eğitimleri başarılı bir şekilde tamamlayarak kısa sürede komutanlaşmaya başlamıştır. Uzun bir süre Xakurkê alanında gerillacılık yapan Şevîn yoldaşımız burada düşmana karşı geliştirilen birçok eylemde hem bizzat yer almış hem de bu eylemleri koordine etmiştir. Şevîn yoldaşımız Xakurkê alanındaki başarılı pratiği ile önemli bir askeri tecrübe kazanmış ve yeni dönemin öncü YJA Star komutanlarından biri olmayı başarmıştır. 2020 yılında Mahsum Korkmaz Akademisi’nde yönetim düzeyinde görev üstlenen Şevîn yoldaşımız askeri ve ideolojik duruşuyla örnek bir militan olmuş, birlikte eğitim gördüğü yoldaşlarının gelişimleri için büyük bir emek sarf etmiştir. Eğitim sürecinde temel yoğunlaşmasını tarihi sürece cevap olabilme esası üzerine kurmuş, halkımızın özgürlük umutlarını başarıya ulaştırmaya ve Önder Apo’nun doğru bir yoldaşı olmaya çalışmıştır. Eğitimini başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra Zap alanında bölge komutanlığı düzeyinde görev üstlenen Şevîn yoldaşımız aldığı ağır sorumluluğun bilinciyle hareket etmiştir. Düşmanın yoğun bir şekilde geliştirdiği saldırılara karşı ancak Apocu irade savaşıyla cevap verilirse başarılı olunabileceğinin bilinciyle işgalcilere karşı savaşmış ve düşmanın kimyasal silah kullanması sonucu Çiyareş’te şehadete ulaşarak Zap’ın ölümsüz komutanları arasındaki yerini almıştır.

ŞERDA SOSIN

Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin önemli merkezlerinden biri olan Wan’da doğan Şerda yoldaşımız, mensubu olduğu toplumun direnişçi ve asi özelliğiyle büyümüştür. Verili yaşamı hiçbir zaman olduğu gibi kabul etmemiş, hep sorgulamıştır. Yaşama anlam verme arayışında olan Şerda yoldaşımız mevcut kapitalist sistem ve onun ürünü olan TC sisteminde yaşayamayacağının farkına varmıştır. Bilinçli bir birey olarak düşmanın halkımıza reva gördüğü kölelik statüsünü çözümlemiş ve düşmanın bu politikasına karşı mücadele etmesi gerektiğini anlamıştır. Bu temelde 2012 yılında bilinçli bir tercih yaparak gerilla saflarına katılmıştır. Gerilla yaşamından, yoldaşlık ilişkilerinden derinden etkilenen Şerda yoldaşımız tüm içtenliği ve samimiyetiyle PKK yaşamına katılmıştır. Şerda yoldaşımız daha önce tanımadığı gerillayı ve PKK’yi tanımak ve PKK gerçekliğiyle bir olmak için büyük bir emeğin sahibi olmuştur. Önderlik ideolojisini, kadın kurtuluş felsefesini özümsemek için her zaman çabalamış, anladığını tereddütsüz bir şekilde yaşama geçirmiştir. Bu anlamıyla tutarlı bir Apocu militan olan Şerda yoldaşımız bu özelliğiyle tüm yoldaşlarına örnek olmuştur. Askeri olarak da kendisini geliştirmeyi esas almış, hem bir kadın olarak özsavunmanın gerekliliğine inanmış hem de halkımıza yönelik saldırılara karşı ancak düşmanla savaşılarak cevap olunabileceğinin bilincinde olmuştur. Şerda yoldaşımız Medya Savunma Alanları’nın birçok bölgesinde başarılı çalışmalar yürüttükten sonra Şengal alanına geçmiştir. Şengal alanında birçok hamlede yer almış ve Êzidî halkımızın DAİŞ zulmünden kurtarılmasında emek sahibi olmuştur. Şengal’de pratik yaptığı süreçlerde askeri anlamda büyük bir tecrübe edinmiş, bu tecrübesini ideolojik ve örgütsel hakimiyetle harmanlayarak başarılı bir YJA Star komutanı olmuştur. Şengal’in çetelerden özgürleştirilmesinden sonra tarihi görevini Şengal’in genç kadınlarına devrederek yüzünü bir kez daha Kürdistan dağlarına dönmüş, hayranı olduğu Kürdistan dağlarıyla buluşmanın heyecanı ve sevincini yaşamıştır.

2019 yılından itibaren bulunduğu Zap alanında bir YJA Star komutanı olarak öncülük görevlerini layıkıyla yerine getirmiş ve fedakarlığı ile tüm yoldaşlarının saygısını kazanmıştır. 2021 yılındaki düşman saldırıları başta olmak üzere tüm saldırılara karşı direnişi örgütlemiş, düşmana ağır darbelerin vurulduğu birçok eyleme katılarak düşman saldırılarına karşı nasıl bir duruş içerisinde olunması gerektiğini pratiği ile kanıtlamıştır.

Düşmanın son geliştirdiği saldırılara karşı da büyük bir irade ile savaşmış ve düşmanın işgal harekatına geçit vermeyen yoldaşlarımızdan olmuştur. Düşmanın alçakça kimyasal silah kullanması sonucu şehadete ulaşan Şerda yoldaşımız her zaman örnek alacağımız öncü komutanlarımızda biri olacaktır.

XEMGÎN QELQELÎ

Xemgîn yoldaşımız Wan’ın Qelqelî ilçesinde yurtsever bir ailede doğmuştur. Xemgîn yoldaşımız yüzlerce yiğit evladını özgürlük saflarına dahil ederek örnek bir yurtseverlik örneği sergileyen Qelqeli’nin özlü yurtseverlik kültürü ile büyümüştür. Halkımızın özgürlük beklentilerine cevap olabilmek için tek çözümü gerilla saflarına katılmakta gören ve zaferin gerilla mücadelesi ile mümkün olduğuna inanan Xemgîn yoldaşımız, düşmanın halkımıza ve Hareketimize topyekûn saldırı başlattığı 2015 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Aldığı ilk eğitimlerle gerilla ve dağ yaşamına dair temel bilgileri öğrendikten kısa bir süre sonra Başûrê Kurdistan’a yönelik gerçekleşen DAİŞ saldırılarına karşı Başûr halkımızın savunması için Maxmur-Kerkük hattına geçmiştir. Yeni bir gerilla olmasına rağmen cesareti ve fedakarlığı ile çetelere karşı verilen savaşta görevlerini yerine getirmeyi başarmıştır. Çete saldırılarına karşı birçok cephede savaşmış, Kerkük ve Maxmur halkımızın korunmasında büyük bir emeğin sahibi olmuştur. Burada aldığı askeri tecrübeyle 2018 yılında tekrar Kürdistan dağlarına dönmüş ve Zap bölgesinde çalışmalara katılmıştır. Yaşamın her anında kendisini eğitmeyi esas alan Xemgîn yoldaşımız ideolojik ve askeri anlamda önemli bir derinleşme sağlamıştır. Özellikle yeni dönem gerillacılığını uygulama noktasında uzmanlaşmış, bunu pratiği ile kanıtlamıştır. Uzun bir süredir bulunduğu Zap alanında birçok çalışmada yer alarak eşsiz bir emeğin sahibi olmuş, Zap’a yönelik düşman saldırılarına karşı geliştirilen birçok eylemin içerisinde yer almıştır. Düşmanın son geliştirdiği saldırılarda da büyük bir irade ile savaşan Xemgîn yoldaşımız, bulunduğu alanda yoldaşları ile birlikte düşmana geçit vermemiştir. Yoldaşlarımızın destansı direnişleri karşısında sonuç almayan işgalci TC ordusu yine namerdane yöntemlere başvurarak kimyasal silah kullanmış ve Xemgîn yoldaşımız saldırıda şehadete ulaşmıştır.

ZİLAN BESÊ

Aslen Rojavayê Kurdistan’ın Dêrîk kentinden olan Zilan yoldaşımız Hesekê’de doğmuştur. Zilan yoldaşımızın ailesi daha Partimizin ilk dönemlerinden itibaren çalışmaların içerisinde bulunmuştur. Rojava’daki halkımızın bilinçlenip özgürlük mücadelesine katılımında önemli bir emeğin sahibi olan bu değerli ailemiz, özgürlük mücadelemizin gelişimi için birçok bedel vermeyi de göze almıştır. Birçok şehidi olan bu değerli ailemiz Rojava Özgürlük Devrimi’nin başlamasıyla devrim çalışmalarında yer alarak yurtseverlik görevlerini yerine getirmeye çalışmıştır. Böylesi bir ailede doğup büyüyen Zilan yoldaşımız, ailesinden aldığı devrimci kültürle zamanı geldiğinde devrim çalışmaları içerisindeki yerini almıştır. Genç yaşlarda başladığı devrimci yaşamında enerjisi ve coşkusuyla öne çıkmış, kendisi ile birlikte birçok genci de devrim saflarına katmıştır. Önderliğimizin kadın özgürlük ideolojisinden aldığı heyecanla özgürlük bilinci kazanmış fakat özgürlüğün mücadelesiz elde edilemeyeceğinin farkında olmuştur. Bu temelde ilkin halkımızın savunması için Rojava Özgürlük Güçleri içerisinde yer almış, halkımızın özgürlüğü ve savunması için emek vermiştir. Daha sonra 2016 yılında her zaman hayalini kurduğu Kürdistan dağlarına gelip gerilla saflarına katılarak özgürlük iddiasını daha da yükseltmiştir. Gerilla saflarında da heyecanından ve özgürlük tutkusundan ödün vermeden mücadele etmiş, bu özelliğiyle örnek bir Apocu militan olmuştur. Aldığı askeri eğitimlerle profesyonel bir YJA Star gerillası olan Zilan yoldaşımız, yeni dönemin askeri tarzının uygulanmasında fedakarca bir katılımın sahibi olmuştur. Düşmanın yoğun bir şekilde yöneldiği Zap alanında pratik yürütmek için yoğun bir ısrarın içerisinde olan Zilan yoldaşımız bu ısrarında başarılı olmuştur. İşgalcilere karşı verilen özgürlük savaşımızda bir YJA Star militanı olarak yer almanın haklı gururunu yaşayan Zilan yoldaşımız duruşu ve katılımı ile tüm yoldaşlarına örnek olmuştur. Düşman saldırılarına karşı geliştirdiği tarihi direnişle diğer yoldaşları gibi Apocu militanlığın eşsiz bir örneği olan Zilan yoldaşımız düşmanın alçakça geliştirdiği kimyasal silah saldırısında şehadete ulaşarak hiçbir gücün Apocu ideoloji ile donanmış özgürlük gerillasının iradesini kıramayacağını kanıtlamıştır.

DENİZ REŞ

Deniz yoldaşımız Rojava Özgürlük Devrimi’nin boy verdiği Kobanê’nin Boxaz köyünde Kêtikî aşiretinin bir ferdi olarak dünyaya gelmiştir. Yurtsever olan ailesi Önder Apo’yu yakından tanımış, Önderlik sahasında bulunmuş ve Önder Apo’nun Rojava halkına verdiği emek temelinde kendisini eğitmiştir. Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde aktif sorumluluk alan ve görevlerine sahip çıkan ailesi Deniz yoldaşımızı yurtseverlik kültürüyle büyütmüştür. Deniz yoldaşımız PKK’nin özgür yaşam ölçülerini, Kürdistan halkı için verdiği mücadeleyi çocuk yaşta tanımış ve bu duygularla büyümüştür. 2014 yılında Türk devleti ve DAİŞ çeteleri Kobanê’ye dönük işgal saldırısı başlattığında Apocu militanlarla birlikte birçok Kobanêli onurlu yurtsever de topraklarını savunmak için direnip savaşmıştır. Kobanê için yiğitçe savaşan ve kahramanca şehadete ulaşanlardan biri de Deniz yoldaşımızın dayısı Ahmed Reş olmuştur. Şehit dayısından ve Apocuların Kobanê’deki mücadelesinden oldukça etkilenen Deniz yoldaşımız 2017 yılında Kürdistan Özgürlük Gerillası’na katılmıştır. Katıldıktan sonra PKK’yi daha yakından tanımış, kadın özgürlük çizgisi ve ölçüleri kendisini derinden etkilemiş ve aldığı eğitimlerle büyük bir gelişme sağlamıştır. İdeolojik gelişmenin yanı sıra askerlik sanatında da gelişmek isteyen Deniz yoldaşımız askeri akademide eğitim görmüştür. Suikast taktiğinde uzmanlaşan profesyonel bir gerilla olarak 2020 yılında Zap alanına geçmiştir. Her daim Zilan ve Beritanlar gibi özgür ve fedai bir kadın olarak sembolleşmek isteyen Deniz yoldaşımız, fedailik çizgisinde yürümeyi esas almıştır. Bu temelde Zap’ta önemli görevler üstlenmiş ve yeni dönem taktiğini yetkin bir YJA Star  militanı olarak yaşama geçirmeyi başarmıştır. Çiyareş alanında kalleş Türk devletinin kimyasal silahlarla geliştirdiği alçakça saldırıda 7 yoldaşıyla birlikte şehadete ulaşmıştır. Katılımı, duruşu, yoldaşlığı ve cesaretiyle örnek bir YJA Star militanı olmayı başaran Deniz yoldaşımız, başta Kobanê olmak üzere tüm Kürdistan kadınlarının ve gençlerinin kendisine örnek alacağı sembol kahramanlarımızdan biri olmuştur.

DEMHAT DERWÊŞ

Demhat yoldaşımız da şanlı direnişiyle adını tüm dünyaya duyuran Kobanê kentinde, yurtsever Kêtikî aşiretinin bir evladı olarak dünyaya gelmiştir. Rojava Özgürlük Devrimi’nin içinde büyümüş, devrimin havasını solumuş ve Apocu devrimin özgürleştirici değerlerini içselleştirmiştir. Amcasının kızı olan Axîn Ronahî yoldaşımızın 2017 yılında DAİŞ çetelerine karşı verilen mücadelede şehit olması, Demhat yoldaşımızı derinden etkilemiştir. Her Rojavalı genç gibi, bu devrimi en başta Önder Apo’ya ve kahraman şehitlerimize borçlu olduğunu bilince çıkarmıştır. Rojava Özgürlük Devrimi’ni korumanın, sömürgeci Türk devletinin Rojava’ya dönük saldırılarını durdurmanın yolunun dağlardaki mücadeleden geçtiğini fark etmiştir. Bu bilinç ve farkındalıkla 2020 yılında Kürdistan Özgürlük Gerillası saflarına katılma kararı almıştır. Kürdistan dağlarıyla erkenden bütünleşmiş, PKK yaşamının ölçülerini içselleştirmiştir. Garê’de adım attığı gerillacılık pratiğini, Zap’a geçerek devam ettirmiştir. Zap’ta askeri tecrübeler edinmiş, bizzat düşman gerçeğiyle yüz yüze kalarak kendisini geliştirmiş ve önemli bir düzey kazanmıştır. Demokratik modernite gerillacılığı temelinde kendisini profesyonelleştirmeyi esas alan Demhat yoldaşımız cesur ve yiğit bir Apocu militan olmuştur. Tüm yoldaşları tarafından sevilmiş, olgun kişiliğiyle herkeste saygı uyandırmasını bilmiştir. Görev aldığı Çiyareş alanında büyük bir istek, coşku ve azimle çalışmalara katılmıştır. Türk devletinin alçakça ve kalleşçe Çiyareş alanına yönelik kullandığı kimyasal silah saldırısı sonucunda şehadete ulaşmıştır.

SEMA AGIRÎN

Sema yoldaşımız Rojavayê Kurdistan’ın Hesekê kentinin Mişefre köyünde dünyaya gelmiştir. Yurtsever bir ailede ve Rojava Özgürlük Devrimi içerisinde büyümüştür. Sema yoldaşımız hem rejimin baskılarını, hem DAİŞ çetelerinin vahşetini, hem de işgalci Türk devletinin zulmünü görüp tanıyarak büyümüştür. Rojava Özgürlük Devrimi’ni kalıcı hale getirmenin etkili bir öz savunma hazırlığından geçtiğini bilince çıkarmıştır. Ailesinden katılımlar ve şehitler olduğu için Kürdistan halkının yiğit kahramanlarına gönülden bağlanmış ve onlar gibi olmayı hayal etmiştir. Hem hayallerini gerçekleştirmek hem de Kürdistan’ın savunmasını güçlendirmek için 2019 yılında mücadele saflarına katılmıştır. Büyük bir aşk ve heyecanla geldiği Kürdistan dağlarında, gerilla yaşam tarzına erkenden uyum sağlamış ve pratiğe başlamıştır. Keskin zekası ve meraklı kişiliğiyle çabuk öğrenmiş ve gelişme kaydetmiştir. Özellikle bir Kürt kadını olarak kendisini özgür kadın hareketi çizgisinde eğitmiş ve Apocu ideolojide derinleşmiştir. Kürt halkına karşı sayısız katliamlar yapan Türk devletine karşı büyük bir kin ve öfke duymuştur. Bu öfkesini intikama dönüştürmek için Zap alanına geçmiş ve pratiğe katılmıştır. Zap pratiğinde emek sahibi olan Sema yoldaşımız, duruşu, katılımı ve yoldaşlığıyla tüm yoldaşlarının sevgisini kazanmıştır. Son görev yeri olan Çiyareş bölgesindeyken, namert Türk devletinin alçakça kullandığı kimyasal silah saldırısı sonucu yoldaşlarıyla beraber şehadete ulaşmıştır.

Direnişleriyle Kürdistan tarihinde onurlu yaşamın adı ve halkımızın aydınlık yüzü olan Rohat, Şevîn, Şerda, Xemgîn, Zilan, Deniz, Sema ve Demhat yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz. Her biri büyük intikam ve isyan gerekçesi olan şehit yoldaşlarımızın ah’larını yerde bırakmama sözü veriyoruz.”