GÖRÜNTÜLÜ

1 Mayıs: İşçiler Taksim’e çıkmaya hazırlanıyor

AKP-MHP iktidarının tüm yasaklamalarına rağmen işçiler, Taksim meydanına çıkmaya hazırlanıyor.

1 MAYIS İSTANBUN

İstanbul’un Taksim Meydanı, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) ihlal kararına rağmen 1 Mayıs kutlamalarına kapatıldı. 

Valiliğin yasak kararını tanımayan sendikalar ve muhalefet, Saraçhane’de toplanıp Taksim’e yürüyecek. Taksim Meydanı’na çıkan yollar ise sabahın erken saatlerinden itibaren trafiğe kapatıldı. Meydana çıkan cadde ve sokaklarda araç parkına dahi izin verilmezken, Taksim, Şişhane, Kabataş, Mecidiyeköy, Şişli, Saraçhane, Beşiktaş Meydanı ve Dolmabahçe'de otoparklardaki araçlar da kaldırıldı. İstiklal Caddesi ve Taksim’e çıkan tüm yollar polis bariyerleriyle kapatıldı. Taksim Meydanı ise günler öncesinde polis bariyerleriyle kapatılarak, yasaklandı. 

Ayrıca Beşiktaş, Beyoğlu, Şişli, Fatih ve Kadıköy'de caddelerdeki çöp konteynerleri ile taş ve benzeri maddelerin hepsi kaldırıldı. Buralarda belediyelere ait araç ve personelin bulunmasına da izin verilmedi.

İstanbul Valiliği, karayolunda saat 04.00’te, deniz ve raylı sistem ulaşımda ise saat 05.30 itibariyle kısıtlama başladı.

Bu arada Gençlik Komiteleri üyeleri, polis ablukasındaki Taksim Meydanı'na çıkarak, İstiklal Caddesi’ne çıkan ara sokaklarda "Yaşasın 1 Mayıs" sloganıyla yürüdü. Polisler, gençleri darp ederek gözaltına aldı.

Mücadele Birliği üyeleri de  Taksim Meydanı’na yürüdü. “1 Mayıs alanı Taksim Meydanı” ve “Biji Yek Gulan” sloganlarıyla yürüyen gruba polis saldırdı. Mücadele Birliği Gazetesi muhabiri Serpil Ünal, ters kelepçelenerek gözaltına alındı.