'İşimizi geri alana kadar buradayız'

Koç Üniversitesi Hastanesi’nde dayatılan kölece çalışma koşullarına karşı sendikalı oldukları için işten atılan Dev Sağlık-İş üyesi işçiler, "İşimizi geri alana kadar buradayız" dedi.

Koç Üniversitesi Hastanesi’nde dayatılan kölece çalışma koşullarına karşı DİSK Dev Sağlık-İş üyesi olan ve işten atılan taşeron işçileri, hastane önünde açıklama yaptı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut, Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin'in katılımıyla gerçekleşen açıklamaya çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü destek verdi.

Eylemde ilk konuşma DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu tarafından yapıldı. Çerkezoğlu, "Türkiye’de asgari ücreti bu kadar çok konuşursak ve birer asgari ücretliler toplumu haline geldiysek bunun nedeni sendikalaşmanın önündeki engellerdir” dedi.

Söz alan işçilerden Suna Erkoçak, bütün bu mobbing, taciz ve baskıya karşı sendikalı olmak istedikleri zaman ise kadro sözüyle kendisini oyaladıklarını söyledi. Erkoçak, İşini geri almadan hiçbir yere gitmeyeceğini vurguladı.

Semra Kücet ise "Sizi sağır etmek için her gün burada olacağız" dedi.

İşten atılan işçilerden Kenan Güngören, "Her gün burada olacağız, direneceğiz ve kazanacağız” dedi.

 Konuşmaların ardından okunan açıklamada talepler şöyle sıralandı:

 “İşten atılan işçi arkadaşlarımızın işe geri alınmasını istiyoruz!

Angarya çalışmaya son verilmesini istiyoruz!

Eşit işe eşit ücret ve çalışanlara ayrım yapılmasından vazgeçilmesini istiyoruz!

Bütün çalışanların kadrolu, güvenceli şekilde istihdam edilmesini istiyoruz!

İnsanca yaşamaya yetecek ücret, insan onuruna yaraşır çalışma ortamı istiyoruz!”