İzmir’de Adalet Nöbeti 119’uncu gününde

İzmir’de tutsak yakınlarının Adalet Nöbeti 119’uncu gününde devam ediyor. Aileler, tutsaklara yönelik zulme son verilmesini ve hasta tutsakların serbest bırakılmasını istedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların aileleri Adalet Nöbeti eyleminin 119’uncu gününde Bayraklı'da bulunan İzmir Adliyesi önünde bir araya geldi.

 “Girtiyên nexweş re azadî”, “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” yazılı önlükler giyen eylemciler sık sık “Bijî berxwedana zindana”,”Jin jiyan azadî”, “Hak hukuk adalet” sloganlarını attı.

Ailelere Halkların Demokratik Partisi (HDP) Manisa İl Örgütü, Bornova ve Konak ilçe örgütleri de destek verdi.

Eylemde bir konuşma yapan tutsak yakını Hanife Gümüş, cezaevlerinde süren baskı politikalarının son bulmasını istedi.

Gümüş, “Cezaevinde rahatsızlanan çocuklarımızın tedavi hakları engelleniyor. Hastaneye götürülüp getirdiklerinde tek kişilik hücrelerde tutuluyorlar. Hasta olan bu tutuklular tek kişilik hücrelerde kendi ihtiyaçlarını nasıl karşılasınlar?” diye tepki gösterdi.

Gümüş şunları ekledi: “Cezaevlerinde tutuklulara gazete, dergi ve kitapları verilmiyor. Elektrik ve su faturalarını bile bile tutuklulara ödetiyorlar. Cezaevinde başta Aysel Tuğluk olmak üzere bütün hasta tutuklular serbest bırakılsın. Kırıklar cezaevinde açlık grevine giren hasta tutuklular taleplerim karşılansın. Zindanlarda çocuklarımız ölmesin. Artık Kürt çocuklarının cenazelerinin anne, babalarına karton kutularda verilmesini istemiyoruz. Buradan Adalet Bakanına, Cumhurbaşkanına sesleniyorum, bu katliamlar bir an önce dursun, zulüm son bulsun.”