İzmir ve Denizli'de tutsak aileleri eylemde: Ölümlerden AKP-MHP iktidarı sorumlu

Tutsak yakınları, tecridin İmralı'dan tüm cezaevlerine yayıldığını belirtti, "Ölümlerden AKP-MHP iktidarı sorumludur" dedi.

İzmir’de hasta ve infazı yakılan tutsakların özgürlüğü için ve tecride karşı ailelerin başlattığı Adalet Nöbeti 101’inci gününde Bayraklı Adliyesi önünde yapıldı. Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl ve ilçe örgütleri, çok sayıda partili ve milletvekili Necdet İpekyüz katıldı.


Adalet Nöbeti'nde açıklamayı HDP İl Eşbaşkanı Berna Çelik yaptı. Çelik, İmralı özelinde yoğunlaşan tecridin bütün cezaevlerine sistematik olarak yayıldığını belirtti.  


Çelik, 2022 yılının ilk 8 ayında 43 hasta tutsağın yaşamını yitirdiğine dikkat çekerek, Aysel Tuğluk'un demans hastası olmasına rağmen tahliye edilmeyerek, ölüme terk edildiğini ifade etti.

 
Çelik “Ölüm dahil yaşanacak her türlü insan hakkı gaspından AKP-MHP iktidarı sorumludur” dedi.


Ardından söz alan Milletvekili İpekyüz, "Anneler burada 101 gündür adalet için, çocukları için direniyorlar. AKP iktidarına karşı adalet gelene kadar mücadelemiz sürecek. Aysel Tuğluk bir yıldır dile getiriyoruz ama herkes kulaklarını kapatmış. Annelerin adalet arayışını, seslerini duymayanlar yaşanan suçların ortağıdır" diye konuştu.


DENİZLİ
Denizli T Tipi Kapalı Cezaevi'nde ağır hasta tutsak Ekim Polat’ın sağlık durumuna dikkat çekmek amacıyla cezaevi önünde oturma eylemi başlatan annesi Songül İlker’in eylemi 6’ncı gününde. Anne İlker, oğlunun, sağlık hakkının gasp edilmesine karşı başlattığı açlık grevi eyleminin 18'nci gününde olduğunu belirterek, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.