Şenyaşar ailesi kış koşullarında direnişi sürdürüyor

Katledilen yakınları için adalet isteyen Şenyaşar ailesi kış koşullarına rağmen eylemlerini sürdürüyor. Aile, Türkiye’nin bütün adliye kapılarının adalet için nöbet yerlerine dönüşeceğini belirtti.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor. Nöbet eylemi 9 Mart 2021’de başladı.

Aile, eylemin 316’ncı gününde yeniden Suruç’taki evlerinden 42 kilometre uzaktaki Urfa Adliyesi önüne geldi.

Nöbet eylemi soğuk havada ve hafif kar yağışı altında sürüyor. Ferit Şenyaşar,  kötü hava koşullarına rağmen nöbeti sürdürdüklerini söylerken, "Ara ara kar yağışı var. Koşullar, şartlar ne olursa olsun adalet sağlanmadan evimize gitmeyeceğiz. Urfa adliye kapısı önünden ayrılmayacağız" dedi.

Önünde bulundukları adliyeye her gün yüzlerce kişinin adaleti bulmak için girdiğini belirten Şenyaşar, "Adliyeye giren vatandaşlar bu zulmü gördükçe yetkililere beddua ediyor. Eğer inançlı bir toplumsak, müslüman isek, bu zulme ses getirmiyorsanız sizde bu zulme ortak oluyorsunuz" diye konuştu.

Bugün Türkiye’nin farkı yelerinde adalet için benzer oturma eylemleri olduğunu ifade eden Ferit Şenyaşar, “İleriki süreçte yargı yoluyla zulüm devam ederse, Türkiye'nin bütün adliye kapıları adalet nöbet yerlerine dönecektir" şeklinde konuştu.

Şenyaşar, şartlar ne olursa olsun adalet sağlanana kadar eylemde olacaklarını vurgulayarak, “Kararlıyız, soğuktan donsak da evimize geçip oturmayacağız. Adliye önünden ayrılmayacağız. Buda Urfa Valisi'nin, Adalet Bakanlığı'nın utancı olsun. Türkiye'de adaletten bahseden herkesin utancı olsun” dedi.