Şenyaşar ailesinden ‘işlemeyen adalet’ tepkisi

Urfa’da AKP’liler tarafından katledilen yakınları için aylardır nöbet eylemi yapan Şenyaşar ailesi, “işlemeyen adalete” tepki göstererek, “sadece var olan yasaların uygulanmasını” istedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önündeki adalet nöbeti sürüyor.

Anne ve oğlu, pankart ve dövizlere polisler tarafından el konulduğu için 203’üncü nöbet gününü pankart ve dövizsiz sürdürdü.

Eylemin 200'üncü günde polisler tüm pankart ve dövizlere el koymuştu. Aile, bunları geri almak için Urfa Emniyet Müdürlüğü’ne başvuruda bulunacak.

Şenyaşar Ailesi, yeni eylem gününde Twitter hesabı üzerinde şu mesajı paylaştı: ““Bir anne işlemeyen adalet sistemi yüzünden 203 gündür adliye kapısında adaleti bekliyor. Çok net ve samimi bir talep karşısında kimse duramaz. Sadece var olan yasaların uygulanmasını istiyor” mesajı paylaştı.