Şenyaşarlar direnmeye devam ediyor: Türk yargısı suç ortağı

Adalet Nöbeti’ni sürdüren Şenyaşar Ailesi, Türk yargısının katliama suç ortaklığı yaptığını belirtti.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının katliamında eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti 226. gününde devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde Suruç ilçesindeki evlerinden çıkıp 45 kilometre uzaklıkta bulunan Urfa'daki adliye önünde gelen Şenyaşar Ailesi, “Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi”nin bulunduğu alanda nöbete başladı.

Aile, sanal medya hesabından da "Devletin hastanesinde katliam yapanın yeri Meclis değildir. Meclis Araştırması Komisyonu kurulsun. Olay bütün detaylarıyla araştırılsın" dedi.

Ferit Şenyaşar, "Milletvekili ve akrabaları iş yerinde bize saldırıyor, hastanede katliam yapıyor. Ailemizi yok etmiştir. Bir kardeşim siyasi bir kararla 37 yıl ceza aldı. Hastanede katliam var ancak dava yok. Katliamda milletvekili ve akrabaları olduğu için adliyede hukuk işlemiyor. Savcı ve hakimler sessiz kalarak katliama suç ortağı oluyor” diye konuştu.

Aradan geçen 3 yıl 4 ayda Meclis’in bir araştırma yapmadığına dikkat çeken Şenyaşar, “Bu olayı bilerek tarafsız durmaya çalışan milletvekillerine sesleniyorum: Bu bir vebaldir, sessiz kalmayın. Hukuk işlesin” ifadelerini kullandı.