Şerzan Kurt Gençlik Derneği üyelerine hapis cezası

Şerzan Kurt Gençlik Derneği’nin çalışmaları dolayısıyla 7 kişiye “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 6 yıl 3’er ay hapis cezası verildi.

Muğla’da 11 Mayıs 2010'da Türk polisinin kurşunuyla katledilen üniversite öğrencisi Şerzan Kurt adına açılan Şerzan Kurt Gençlik Derneği bünyesinde yapılan anma ve basın açıklamaları nedeniyle 9 kişi hakkında “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” iddiasıyla açılan davanın 22. duruşması Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 10 yıl süren davanın duruşmasına sanık İbrahim Orhan ve avukatları Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.
Savcı, Ahmet Dündar Eren, Berna Çelebi, Ömer Filitoğlu, Zafer Altürk, İsmail Polat, Dilek Zengin, İbrahim Orhan ve Yasemin Pelit'in “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” suçlamasıyla cezalandırılmasını talep etti.
Sanık avukatlarından Esra Ölmez, açıklanan mütalaanın hukuki dayanaklardan yoksun olduğunu belirtti.
Mahkeme heyeti, Dilek Zengin hakkında açılan kamu davasının ertelenmesine, Ahmet Dündar Eren hakkında açılan davanın ise reddine karar verdi. Mahkeme heyeti Berna Çelebi, Zafer Altürk, Ömer Filitoğlu, Dilek Zengin, İsmail Polat, Yasemin Pelit ve İbrahim Orhan’a ‘Örgüte üye olma" iddiasıyla 6 yıl 3’er ay hapis cezası verdi.