Ailelerden İmralı başvurusu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın aile ve vasisi, görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ile İmralı Cezaevi Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu.

İmralı’da yaklaşık iki yıldır hiçbir haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ve vasisi Mazlum Dinç ile diğer tutsaklar Ömer Hayri Konar’ın kardeşi Ali Konar, Hamili Yıldırım’ın kardeşi Polat Yıldırım ve Veysi Aktaş’ın kardeşi Melihe Çetin, görüşme talebinde bulundu.

Bu amaçla Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu. Aileler, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla ayrıca İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne başvuru yapıldı.

Kürt Halk Önderi’nden 19 ayı aşkın bir süredir hiçbir haber alınamıyor. Avukatlar haftada iki kez Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşme talebinde bulunuyor. Ancak görüşme başvuruları sistematik bir şekilde yanıtsız bırakılıyor. Bazı durumlarda, aylar sonra avukatlara Kürt Halk Önderi'ne disiplin cezası verildiği gerekçe olarak sunuluyor

Son olarak Abdullah Öcalan’a 13 Nisan’da verilen görüş yasağının 18 Ekim’de son ermesinin ardından, bu yasağın otomatik olarak altı ay daha uzatıldığı öğrenildi.