Ailelerden İmralı başvurusu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ailesi ve vasisi, görüşme talebiyle yeni başvurularda bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ve vasisi Mazlum Dinç ile tutsaklar Ömer Hayri Konar’ın kardeşi Ali Konar, Hamili Yıldırım’ın kardeşi Polat Yıldırım ve Veysi Aktaş’ın kardeşi Melihe Çetin, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Cezaevi Müdürlüğü'ne başvurdu. Aileler görüşmenin pazartesi günü gerçekleşmesini istedi.

Kürt Halk Önder Abdullah Öcalan, 1999’da uluslararası bir komplo ile esaret altında alındığından bu yana İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde ağır tecrit koşullarında tutuluyor.

Abdullah Öcalan ile son görüşme 25 Mart'ta kardeşiyle yapılan telefon görüşmesiydi. Bu görüşme yarıda kesilmişti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın avukatları müvekkilleriyle 8 yıl aradan sonra 2-22 Mayıs, 12-18 Haziran ve 7 Ağustos 2019 tarihlerinde görüşebilmişti. 7 Ağustos 2019’dan bu yana tüm başvurular yanıtsız bırakıldı.

Avukatların 22 Kasım’da Bursa Ceza İnfaz Hakimliği’ne “derhal görüşme” başvurusu ardından Abdullah Öcalan hakkında iki yeni görüş yasağı kararı verildiği ortaya çıktı. Başvuruyu reddeden Bursa İnfaz Hakimliği, mahkemenin Öcalan hakkında 12 Ekim’de verdiği 6 aylık görüş yasağını gerekçe olarak gösterdi.

Aynı Hakimlik, ailelerin görüşme başvurusunu da reddederken, İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’nün Disiplin Kurulu Başkanlığı'nın 18 Ağustos tarihli 3 ay süreyle “Ziyaretçi kabulünden yoksun bırakılma” kararını gerekçe gösterdi.