AKP’de rant kavgası istifaları

Van’ın Erciş ilçesinde rant kavgaları nedeniyle yüzlerce kişi AKP’den istifa etti.

AKP Van Milletvekili Abdulahat Arvas ile AKP Erciş yönetimi arasında başlayan rant kavgası nedeniyle AKP Erciş İlçe Başkanı Nedim Sağlam, Erciş Kadın Kolları Başkanı Nesibe Beyaztaş, 45 üye, 101 sandık sorumlusu ve 1029 mahalle temsilcisi istifa etti.

Türkiye’de giderek oy kaybeden AKP, Kürdistan’da tabela partisine doğru gidiyor.

Yerine kayyum atanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erciş Belediyesi Eşbaşkanı Yıldız Çetin, son bir hafta içerisindeki istifalara dikkat çekerek, şunları söyledi: “Erciş’teki istifa ile kendi içlerindeki sorunlar net  şekilde açığa çıktı. Erciş’te 2019’da devletin tüm imkanlarını seferber eden bu anlayış, şimdi kaybedeceklerini anlayınca birbirlerine düşmeye başladı. AKP Milletvekili Abdulahat Arvas, seçim sürecinde HDP’yi, politikamızı, halkçı belediyecilik anlayışımıza saldırıda bulunmuştu. Halbuki biz kandırmayarak, kul hakkına girmeyerek hizmet ettik. Onlar ise kul hakkını yiyerek, halkı kandırarak, din adı altında halkı sömürmeye çalışıyorlar. Şimdi ben de onlara şunu söylemek istiyorum; bizler mi kendi seçmenimize doğru söylüyoruz, dürüst davranıyoruz yoksa siz mi?”

Halk kan ağlarken, evine ekmek götüremezken, binlerce işsiz varken AKP’lilerin rant kavgasında olduğunu belirten Çetin, şöyle konuştu: “Yüzde 20’lerin altında düşen anket sonuçları, kendilerinin bir an önce gideceklerinin göstergesidir. Artık korkunun ecele faydası yok, gidecekler. Daha düne kadar ilçe başkanları, kayyumları savunan, halkın iradesini esas almayan, koşa koşa o koltuğa giden; bugün ise kendisi mağdur olduğunu, bu zulmü kabul etmediğini ve bu işleyişin doğru olmadığını dile getiriyor. Halkın iradesi gasp edilirken, bizler iftiralarla cezaevlerine gönderilirken, cezalar yağdırılırken nerelerdeydiniz?”