AKP Tuşba Belediyesi torpil belediyesine döndü

Wan’da kamu kurumlarında yıllardır kadrolaşan AKP-MHP’liler bu süreci tamamladıktan sonra şimdi de çocuklarını ve yakınlarını sınavsız, mülakatsız işe almaya devam ediyor.

Atama Belediye Başkanının yönettiği Tuşba Belediyesi AKP’lilerin yakınlarını usulsüz bir biçimde işe alıyor.

Wan’da kayyum belediyeleri ve diğer kamu kurumlarında açıktan torpille personel alınıyor. Sadece AKP Milletvekili Abdulhalat Arvas’ın bu kurumlarda yüze yakın akrabası işe alınırken, diğer AKP’lilerde bundan geri kalmıyor. Tuşba’nın Atama Belediye Başkanı Salih Akman 4 kızını ayrı ayrı kurumlarda işe yerleştirirken, şimdi de AKP’nin 2019 Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve şimdi VANTSO Başkanlığı yapan Necdet Takva’nın damadı ve kızının da aralarında bulunduğu 10’larca kişi usulsüz bir şekilde işe alındı.

AKMAN YEĞENLERİNİ USULSÜZ BİÇİMDE İŞE ALDI

Tuşba Belediyesinde torpille işe alınanlar arasında Necdet Takva’nın damadı, kızı ve yeğeni bulunurken, 4 kızını kamu kurumlarında işe alan atama belediye başkanı Salih Akman’da yeğen Eşref Akman’ı sağlık memuru olarak işe aldırmayı başladı. Atama Belediye Başkanı Ekmen’in diğer yeğeni Zeynep Seyma Akman şehir plancısı olarak Tuşba belediyesinde işe alındı. HDP’li Belediye meclis üyelerinin konuyu meclis toplantısında gündeme getirmesi üzerine Akman; “ Aldımsa ben aldım, elinizden geleni ardınıza koymayın” yanıtını verdi.

TAKVA’NIN DAMADI VE KIZINA İŞ KIYAĞI

VANTSO Başkanı Necdet Takva’nın damadı Doğancan Eker ve kızı Leyla Revşen Ece’de Tuşba Belediyesinde işe alınırken, Leyla Revşen Ece, işe hiç gitmeden her ay maaşını almaya devam ediyor. Rektör Hamdullah Şevli’nın yakın akrabası olan Şeyda Küçük’te çocuk gelişimi için Tuşba Belediyesinde işe alınanlardan. Tuşba İnsan Kaynakları Müdürünün yeğeni M.Taşkın Ebinç ve  AKP Tuşba Belediye Meclis Üyesi Aziz Deniz’in oğlu Hacı Deniz’de  son olarak işe alındı. Geçmiş dönemde AKP’den Edremit Belediye Meclis Üyeliği yapan ve şimdi de AKP için çalışan Yılmaz Kılınç’ın yeğeni Zehra Kılıç’ta torpille Tuşba Belediyesinde memur olarak çalışmaya başladı.