Ankara’da ekonomik kriz protestosu: Biri gazeteci 19 gözaltı

Ankara’da ekonomik krizi protesto ederek hükümeti istifaya çağıran emekçiler, polis saldırısına maruz kaldı. Biri Jinnews muhabiri olmak üzere 19 kişi gözaltına alındı.

Protesto eylemi Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısı üzerine Çankaya Belediyesi önünde yapıldı.

Polis gazetecileri de alana yaklaştırmazken, EGO otobüs durağında bulunan 6 kişiye saldırıya uğrayarak gözaltına alındı.

Altı kişi zorla gözaltı aracına bindirilmek istendiği sırada “Hükümet İstifa” sloganını attı.

Polis bazı eylemcileri yüzükoyun yere yatırarak şiddet uyguladı.  Polis saldırısında biber gazı gözüne isabet eden Songül Doğan isimli kadın fenalık geçirdi. Gözaltı işlemini protesto eden bir kişi de sokak ortasında polis işkencesine maruz kaldı ve gözaltına alındı.

Ayrıca gazetecileri engellemeye çalışan polislere tepki gösteren Jinnews Ankara muhabiri Öznur Değer gözaltına alındı. Değer, arkadan ters kelepçelenerek şiddete maruz kaldı ve fotoğraf makinesine el konuldu.

Polislerin eylemcilere yönelik ikinci saldırısında EGO otobüs durağından belediyeye geçmek isteyenler hedef alındı. Biber gazı nedeniyle astım hastası bir kişi nöbet geçirdi, hastaneye kaldırıldı.

Eylem sırasında toplam 17 kişi şiddetle gözaltına alındı. Nereye götürüldükleri açıklanmadı.

Gözaltındakilerin bazılarının isimleri şöyle: “Deniz Gündoğdu, Songül Doğan, Zarife Çamalan, Vedat Karahan, Hüseyin Gökoğlu, Mustafa Feroğlu, Hasan Akman ve gazeteci Öznur Değer.”

Öte yandan sözkonusu eyleme katılmak için bürolarından çıkan Karala dergisi okurları Şamil Parlak ve Süreyya Bey de Konur 2 Sokak’ta gözaltına alındı.