Avaşîn’de gerillalar ile işgalciler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Avaşîn’e bağlı Girê Kartal alanında operasyo başlatan işgalci Türk ordusu ile gerilla güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

22 Ekim günü sabah saatlerinde Avaşîn bölgesine bağlı Girê Kartal alanında bir operasyon başlatan işgalci TC ordusu, güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Bu alanda işgalci TC ordusu ve güçlerimiz arasında şiddetli çatışmalar devam etmektedir. Ayrıntılı bilgiler daha sonra paylaşılacaktır.

19 Ekim günü saat 18:00’dan 21 Ekim günü saat 20:00’a kadar Avaşîn bölgesine bağlı Stûnê ve Kartal alanları obüsler ile bombalanmıştır. 20 Ekim günü saat 18:00’da işgalci TC ordusu, Werxelê Direniş Alanı’nı patlayıcılar ile bombalamıştır.

20 Ekim günü saat 20:10’da Xakurkê bölgesine bağlı Goşînê’de bulunan Girê Berbizina savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

21 Ekim günü 18:30-21:30 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê, Girê Kartal ve Girê Lanet alanları savaş uçakları, sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalanmıştır.

21 Ekim günü saat 22:50’de Garê bölgesine bağlı Kafya alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

20 ve 21 Ekim günleri akşam saatlerinde Zap bölgesi Sîda alanına bağlı Girê Şehîd Fedakâr ve Çemço alanları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalanmıştır. Aynı saatlerde helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

22 Ekim günü saat 09:30’da Avaşîn bölgesine bağlı Girê Lanet alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.”