BM önünde 'Öcalan'a özgürlük' eylemi kararlılıkla sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için BM önündeki eylem kararlılıkla sürüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride karşı Kürdistanlılar'ın İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) ofisi önünde süren oturma eylemi devam ediyor.

15 Ocak'tan bu yana her çarşamba eylemlerini sürdüren Kürdistanlılar, BM önünde açtıkları direniş çadırı etrafında toplanıyor.

Eylemde DAİŞ çetelerinin Kobanê'ye yönelik katliam saldırılarını başlattığı gün olan 15 Eylül'ün yıl dönümünde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu gerçekleştirildi.

'ALANLARDA OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ'

Cenevre Demokratik Kürt Toplumu (CDK) Eşbaşkanı Salih Sağlam, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için alanlarda olmaya devam edeceklerini söyledi.

Sağlam, şöyle dedi: "Tecrit işkencesiyle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a, kimyasal ve zehirli gazlarla Kürdistan'a ve Kürt halkına yönelen insanlık suçu saldırılara karşı Önderliğimizin paradigmasını ve gerillanın direnişini esas alarak alanlarda olmayı sürdüreceğiz."

Kürt siyasetçi Nejdet Atalay da şöyle konuştu:

"Kürdistanlılar, 25 Ocak'tan bu yana 'Tecride, işgale, faşizme son; özgürlüğü sağlama zamanı' hamlesini sahiplenerek BM başta olmak üzere uluslararası kurumların tecride karşı suskunluğuna karşı tepkilerini dile getirmektedirler. Bu anlamıyla Kürt Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması başta olmak üzere Kürt halkı ve Kürdistan'a yönelen imha ve katliam saldırıları sona erene kadar aynı kararlılıkla alanlarda olmayı sürdüreceğiz."

Atalay'ın konuşmasının ardından Kürdistanlılar "Dem Dema Azadiyê ye” hamlesinin sahiplenildiği sloganlarla oturma eylemine devam etti.