CKF’den Kurdistan Gençlik Festivali’ne katılım çağrısı

CKF koordinasyonu yaptığı yazılı açıklama ile 25 Mayıs tarihinde Almanya’nın Freiburg kentinde gerçekleşecek olan Kurdistan Gençlik Festivali için katılım çağrısında bulundu.

GENÇLİK FESTİVALİ

Ciwanên Kurdistanî ên Fransa (CKF) Koordinasyonu, 25 Mayıs tarihinde “Kültür Varlığımızın Zırhıdır” şiarıyla Freiburg’da  yapılacak Kurdistan Gençlik Festivali için yazılı açıklama yaparak, festivale katılım çağrısında bulundu.

Avrupa devletlerinde yaşayan Kürt halkının özellikle gençlerin, kendi kültürleri çatısı altında birleşmeleri ve asimilasyon politikalarına karşı kültürün önemine dair açıklama yapan CKF Koordinasyonu, “Özgür gençlik özgür yaşama” diyerek çağrı yaptı.

CKF’nin açıklaması şöyle:

“Kültürümüzü, Dilimizi, Varlığımızı Korumak için 25 Mayıs’ta Freiburg’da Buluşuyoruz!

Her yıl düzenlediğimiz Kurdistan Gençlik Festivali’ni bu yıl 25 Mayıs’ta Almanya’nın Freiburg kentinde “Kültür Varlığımızın Zırhıdır” sloganıyla gerçekleştiriyoruz. 25 Mayıs’ta yapacağımız Kurdistan Gençlik Festivali inkâr, asimilasyon ve kültürel yozlaşmaya karşı güçlü bir itiraz olacaktır. Kurdistan’ın dört parçasında sömürgeci devletlerin baskı ve zor politikaları sonucu göç eden gençler Avrupa’da dilinden, kimliğinden ve kültüründen koparılmak istenmektedir. Yersiz, yurtsuz, kimliksiz bir gençlik yaratmaya çalışan sömürgeci ulus devletlere karşı tek çare siyasi ve örgütlü bir toplum yaratmaktan geçiyor.

BİZLERE DAYATILAN BU YAŞAMI KABUL ETMİYORUZ

Avrupa’da yaşayan gençlerin varlıklarını korumanın yegâne yolu, kültürel bir zırhla kuşanmaktan geçiyor. Dilimizden ve yurdumuzdan uzak bir coğrafyaya gelmek zorunda kalan Kurdistanlı gençler olarak varlığımızı ve kimliğimizi korumak istiyoruz. Gençler kendine güvenmeli, örgütlü bir yaşamın öncü gücü olarak mücadeleye daha güçlü katılmalıdır. Avrupa’ya sürgüne gelmek zorunda kalan Kürt gençleri, devrimci-yurtsever ideallerinden uzaklaştırılıp bir umutsuzluğun içine sürüklenmek isteniyor. Bizlere dayatılan bu köhnemiş yaşamı kesinlikle kabul etmeyeceğiz.

VARLIĞIMIZI BİRLİKTE KORUMAK İSTİYORUZ

Toplumsallığımızı parçalayan kapitalist modernitenin yaşam tarzına karşı bir irademiz, bir adresimiz, bir alternatifimiz var. Kürt Özgürlük Hareketi’nin kalbinin attığı her kurum gençlerin evidir, mekanıdır. Her türlü saldırıya karşı kültürümüzü ve varlığımızı korumak için Avrupa’da yaşayan bütün Kurdistan’lı gençleri Freiburg kentinde gerçekleştirilecek festivale katılmaya çağırıyoruz. Köklerimizden kopmak istemiyoruz. Bu tür festivaller aracılığıyla sevincimizi ve coşkumuzu beraber yaşamak, yozlaştırıcı saldırılara karşı varlığımızı birlikte korumak istiyoruz.

Bizler CKF (Ciwanên Kurdistanî ên Fransa) olarak Avrupa da yaşayan tüm Kurdistanî gençleri ve dostlarını güçlü bir katılım yapmaya çağırıyoruz. “Çand Mertala Hebûna Me Ye” (Kültür Varlığımızın Zırhıdır) şiarıyla özgür gençlik ile özgür yaşama.”