DEM Parti milletvekilleri: Milyonlar Emine annenin savunucusudur

Adalet Nöbeti’nin 97’nci gününde Emine Şenyaşar’a destek ziyaretinde bulunan DEM Parti milletvekilleri, Türk Adalet Bakanı’nın milyonların savunucusu olduğu Emine Şenyaşar’ın adalet talebini dinlemesini istedi.

EMİNE ŞENYAŞAR

Eşi ve iki oğlu AKP’liler tarafından katledilen Emine Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti 97’nci gününde sürdü.  Emine Şenyaşar’ı DEM Parti milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Ömer Öcalan, Mahmut Dindar ve Zülküf Uçar ziyaret etti.

Burada konuşan Meral Danış Beştaş, Emine Şenyaşar’ın Riha'da 846 günlük adalet arayışını Ankara’ya taşıdığını ve Adalet Bakanlığı önünde ise 97 gündür sadece adalet istediğini belirterek, “Aslında dünyanın en uzun süreli sivil itaatsizlik eylemlerinden biri olabilecek nitelikte bir direniş, bir mücadele ve talep. Bu talebin her zaman yanında olduk. Sadece bir milletvekili olarak değil bir insan olarak da, bir annenin hem eşinin hem iki oğlunun katledilmesine karşı yürüttüğü adalet mücadelesinin ne kadar değerli olduğunun bilinciyle tabi ki Şenyaşar ailesinin yanında olduk” dedi.

‘TEK TALEBİ OĞLUNUN ÖZGÜRLÜĞÜ’

Meral Danış Beştaş, Adalet Bakanlığı’nın aile ile halen yüz yüze görüşmediğine işaret ederek, “Ben Adalet Bakanı Sayın Tunç’a sesleniyorum; Hemen iki dakika ilerinizde bir anne var. Adalet kavramını kullanmadan önce Emine annenin adalet talebini bir dinleyin. Eminim hak vereceksiniz! İki evladını ve eşini hunharca ve açıkça katledenlere karşı var olan cezasızlık zırhı evladına karşı uygulanmıyor. Fadıl halen cezaevinde ve şu anda tek talebi var; Fadıl’ın özgürlüğü! Ölenleri toprak altından çıkaramaz ama en azından cezaevinde tutulan oğlunun yaşarken ailesi ile birlikte olması için bu oturma eylemini gerçekleştiriyor” ifadelerini kullandı.

‘BİZ MİLYONLARIZ’

DEM Parti’li vekiller olarak anne Şenyaşar’ın yanında olduklarını kaydeden Beştaş devamla şu ifadelere yer verdi: “Tabii ki bu kadar değiliz, biz milyonlarız. Milyonlarca yurttaş Emine annenin adalet talebinin arkasındadır, yanındadır, savunucusudur ve Şenyaşar ailesi için adalet talebini asla bu tip önlemlerle, kapıyı kapatarak ya da buraya dövizin asılmasını engelleyerek bu adalet talebini bastıramazlar. Bundan daha masum bundan daha haklı bir talep yeryüzünde herhalde yoktur. Adalet Bakanı’na Şenyaşar ailesiyle görüşün diyorum. Taleplerini dinleyin. Eminim taleplerini dinlerseniz siz de Fadıl Şenyaşar’ın da bu davanın da daha çok içine girerek inceleyeceksiniz ve gerekli yanıtı vereceksiniz. Bu konuda susmak ve görüşmemek asla çözüm değildir. En azından Emine anne, bu kadar günlük sabrına ve dirayetine karşın bunu hak ediyor. Adalet bakanı bir hukukçu olarak annenin talebini en iyi anlayacak insanlardan bir tanesidir. Biz de Emine Annenin yanındayız birlikteyiz ve adalet talebinin arkasındayız.”