Denizli ve İzmir'de hasta tutsaklar için nöbet

Denizli ve İzmir'de düzenlenen Adalet Nöbeti eylemlerinde, hasta tutsakların özgürlüğü haykırıldı.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların özgürlüğü ve cezaevlerindeki tecride son verilmesi için tutsak yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti 99’uncu gününde İzmir Barosu önünde devam etti. "Deng bide zindanan”,"Hasta tutsaklara özgürlük" yazılı önlükleri giyen tutuklu yakınlarını Halkların Demokratik Partisi (HDP) Karşıyaka ilçe örgütü destek verdi.

HDP Karşıyaka ilçe Ebaşkanı Memfi Yılmaz, "Cezaevlerinde tutuklular üzerinde psikolojik baskılar uygulanıyor. Tutukluların telefon hakları engelleniyor, görüşleri kısıtlanıyor. Cezaevi içinde cezaevi yaşatılıyor” dedi.

Yılmaz, “Aysel Tuğluk’un yaşadığı sorunları uluslararası alanda tartışılmaya başlandı. Ama serbest bırakılmıyor. Her gün cezvelerinde cenazeler çıkıyor.  Herkesin annelere ses vermesi gerekiyor. Anneler burada büyük fedakarlıkla eylemlerini sürdürüyor. Anneler yaşanan bütün hukuksuzluklara karşı burada eylemdeler” diye belirtti.

 
DENİZLİ

Denizli T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan ağır hasta tutsak Ekim Polat’ın sağlık durumu kötüye gitmesi üzerine oturma eylemi başlatan annesi Songül İlker’in eylemi de 4’üncü gününde. Anne Polat, “Cezaevi müdürü ile görüşme taleplerim çeşitli bahanelerle reddediliyor. Bugün saat 16.00'da oğlumla kapalı görüşme hakkım var. Oğlumla görüşmeye gideceğim. Dün cezaevinden ambulans çıktı. Oğlum burada mı, onu da bilmiyorum. Ancak görüşe gittiğimde oğlumdan bilgi alabileceğim çünkü kimse bana bilgi vermiyor. Oğlum ve tüm hasta tutukluların tedavisi için herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum" diye konuştu.