DKP/Birlik, Mayıs şehitlerini andı

Mayıs şehitlerini anan DKP/Birlik, "Birleşik devrim mücadelesini büyüterek faşizmi yeneceğiz" dedi.

Devrimci Komünarlar Partisi/Birlik (DKP/Birlik), yazılı açıklama yaparak Mayıs şehitlerini andı.

Açıklamada, "Türkiye ve Kürdistan devrim mücadelesinde Mayıs ayı, birçok önder ve öncü kadronun ölümsüzleşmesinden dolayı şehitler ayı olarak kabul edilir. 1971 yılı 31 Mayıs’ında Türkiye’nin ilk kır gerillaları Sinan Cemgil, Kadir Manga, Alpaslan Özdoğan Malatya’da NATO üssüne eylem hazırlığı sırasında, Türk faşist jandarma birliklerince katledilirler. Bir yıl sonra, 6 Mayıs ‘72’de, faşist devlet ‘71 devrimci çıkışını boğmak için THKO’nun önder kadroları Deniz, Yusuf ve Hüseyin’i idam eder. 18 Mayıs 1973 yılında Diyarbakır zindanında faşist Türk devleti TKP/ML’nin kurucu önderi İbrahim Kaypakkaya’yı aylar süren işkencelerle katleder. Yine bir 18 Mayıs’ta, 1977 yılında PKK öncü kadrolarından enternasyonalist devrimci Haki Karer, Antep’te bir provakasyon sonucu katledilir. 1982 yılında, faşizmin karanlığının en koyu, zulmün buz kestiği Diyarbakır zindanlarındaki katliam boyutlarındaki işkencelere karşı Dörtler, 18 Mayıs’ta, kendilerini ateş topuna dönüştürerek faşizmin üzerine yürür ve şehit düşerler. ‘71 devrimci çıkışını güncelleyerek yeniden tarihten çağıran hamlenin adı olan Komünar çıkışımızın mimarlarından Ulaş Bayraktaroğlu, 9 Mayıs 2017’de DAİŞ’e karşı Rojava devrimini savunurken ölümsüzleşir" denildi.

"İbrahim Kaypakkaya, direniş ve mücadele çıtasını hep yükseğe koymuştur. Buna aylar süren işkencelerde Diyarbakır zindanları tanıktır. Baş eğmeyen, ser verip sır vermeyen bir devrimcidir. Ama bundan ötesi vardır. O ateşten bir inanç kümesidir; kitle önderidir, halka ve devrime sınırsız bir güvendir, çelikten bir iradedir" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Bugün ‘71 kopuşunun mimarlarından olan İbrahim Kaypakkaya, Kürt ulusal özgürlük mücadelesinin enternasyonalist öncü kadrosu Haki Karer ve 12 Eylül karanlığına zindanlarda boyun eğmemek için bedenlerini ateş topu yapan Dörtler şahsında, Mayıs şehitlerini anıyor ve onların yolunda kararlılıkla yürüyeceğimizi bir kez daha belirtiyoruz" diye kaydedildi.

Açıklamanın sonunda "Bu bilinç ile AKP-MHP faşizminin halklara dayattığı teslimiyete ve savaşa karşı, bu mirasın yılmaz savunucuları ve sahipleri olarak zorlu bir kavganın içerisinde ilerleyecek, birleşik devrim mücadelesini büyüterek faşizmi yeneceğiz" mesajı verildi.