Emine Şenyaşar bir kez daha ifadeye çağrıldı

Urfa’da katledilen yakınları için adalet mücadelesi veren Emine Şenyaşar, 9’uncu kez ifadeye çağrıldı.

Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde başlattığı adalet nöbeti devam ediyor.

Nöbet eyleminin 267’nci gününde anne Emine Şenyaşar, Suruç İlçe Emniyeti’nde ifade vermeye çağrıldığı için adliye binası önüne gelemedi.

Ferit Şenyaşar, “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda, “Adalet istiyoruz” yazılı döviz açarak nöbet eylemini başlattı.

Emine Şenyaşar'ın Adalet Nöbeti’ndeki feryatlarında kamu görevlisine “hakaret” içerikli sözler sarf ettiği gerekçesiyle ifadesinin alınacağı bildirildi.

Anne Şenyaşar, daha önce de aynı gerekçe ile 8 kez ifade vermek zorunda bırakılmıştı.  

Şenyaşar hakkında ayrıca katliamın sorumlusu AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "hakaret ettiği" gerekçesi ile Urfa 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Şenyaşar ailesi daha önceki eylem günlerinde olduğu gibi Twitter hesabında yeni bir mesaj paylaştı.

Katliama dair 29 Kasım akşam bir TV kanalında yayınlanan bir tartışmanın videosunu paylaşan aile, “Hakkın ve haklının yanında saf tutmak insan olmanın gereğidir. Meşru hukuk çerçevesinde adalet mücadelemiz devam ediyor. Herkes bu soruyu soruyor. Urfa Türkiye’nin vilayeti mi?” diye yazdı.