Fatimi Aşireti: PKK kazanırsa biz kazanırız

Fatimi Aşireti Şeyhi, “Türk devletinin amacı işgaldir. Kanımızın son damlasına kadar gerillayla birlikte olacağız. PKK kazanırsa biz kazanırız" dedi.

Türk devleti ve KDP ortaklığında Kürdistan’a dönük düzenlenen saldırılara tepkiler artıyor. Rojava’da binlerce üyesi bulunan Fatimi Aşireti de Kürtlerin imhası amacıyla düzenlenen saldırıları ve işbirliğini kınadı.


Türk devletinin ‘Güvenli Bölge’ bahanesiyle 12 yıldır saldırılara maruz kaldıklarını söylen Fatimi Aşireti Şeyhi Hacı Abdullah, “Osmanlı İmparatorluğunu bir kez daha geri getirmek istiyorlar. Yaklaşık 12 yıldır saldırıyorlar. Halkı sürekli göç etmek zorunda bırakıyorlar. Sürekli ‘Güvenli Bölgeden’ bahsediyorlar. Amaçları ‘Güvenli Bölge’ değil, işgaldir” ifadelerini kullandı.

'HEPİMİZ BİR OLUP İŞGALİ ENGELLEMELİYİZ'

İşgal ve imha konseptinin Kürdistan’ın dört bir yanında sürdürüldüğü vurgusunda bulunan Hacı Abdullah, şöyle konuştu: “Rojava olsun, Başûr, Bakur, Rojhilat olsun, hepimiz biriz. Dört parça Kürdistan bir olup bu işgalin önünü almalıyız. Birimizden bir damla kan gelse hepimizden gelir. Bunun için hepimizin birbirini desteklemesi gerekiyor. Komşumuzdaki Şengal’e dönük de saldırılar var. Onlar da bizim kardeşimizdir. Onlar da saldırılara karşı tek yürek olarak durduklarında keyifleniyoruz.”

'KÜRTLER İŞBİRLİKÇİLERE ÖFKELİ'

Hacı Abdullah, KDP’nin Türk devletiyle işbirliği yapıp Kürt düşmanlarıyla fotoğraf çektirmesinin Kürtleri öfkelendirdiğini söyleyerek, “İşgal saldırılarıyla birlikte ortaya ihanet çıktığında üzülüyor ve kızıyoruz. Bu iyi bir şey değildir. Barzanilerin Erdoğan vb. kişilerle fotoğraflarını gördüğümüzde çok kızdık, sinirlendik. Böyle olmamalıydı” diye kaydetti.

Kürt ulusal birliği için fırsatın olduğuna işaret eden Hacı Abdullah, "Kürtlerin bir olması için önümüzde fırsat var. Kimse bizi yok etmek isteyen düşmana el uzatmamalıdır. Onlar Kürt düşmanlarıdır ve bizi bitirmek istiyorlar. Sadece Kürtler de değil tüm halk bileşenleri hedef alınıyor. Biz Kürt’ü, Arap’ı, Türkmen’i ve Ermeni’siyle hep birlikte yaşıyoruz" dedi.

'HALKIMIZ GERİLLAYI DESTEKLEMELİDİR'

Fatimi Aşireti Şeyhi Hacı Abdullah, Türk devletinin ve işbirlikçilerinin saldırılarına karşı direneceklerini belirterek, “Bize ve topraklarımıza dönük işgali hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz. Halkımız da işgale karşı direnen gerilla ve özgürlük savaşçılarını desteklemelidir. Kanımızın son damlasına kadar gerillayla birlikte olacağız. PKK kazanırsa biz kazanırız”diye kaydetti.