GÜNDEM 14 EKİM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Onur Direnişi’nin 6’ncı günü, QSD ve Şam yönetimine bağlı ordu arasında sınır anlaşmasına varıldı. Anlaşma çerçevesinde Şam ordusu sınır hattına yerleşti. Ancak Suriye askerlerinin sınırdaki varlığı da Türk işgal saldırılarını durdurmadı; rejim askerlerine dönük de onlarca saldırı düzenlendi.

- Kop’ta başlayan mücadelesini Xakurkê’de şehadetle taçlandıran Helgurt Siyabend, gerilla olmanın; kendinin yeniden var etmenin savaşı, Kürdistan’da yaşamı yeniden inşa etmenin yolu olduğunu söylüyordu.

-Polis baskını sonrası karnındaki 9 aylık bebeğini kaybeden Rabia Bozkurt, soruşturmanın akıbetini öğrenmek için Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı ile yapmak istediği görüşmenin bizzat soruşturma içinde yer aldığını söyleyen bir sivil polis tarafından engellendiğini belirtti.

-İHD Hakkari Şube Yöneticisi Avukat Eren Baskın, tüm bölgede adı konulmamış bir OHAL uygulandığını söyledi. 

- Nav-Berlin’de korona virus salgını nedeniyle verilen zorunlu aradan sonra çocuklar için resim atölyesi yeniden başladı.

-Rusya nüfusu son bir yılda 997 bin azaldı. Söz konusu düşüş ülkede barış zamanında yaşanan en büyük nüfus azalışı olarak tarihe geçti.

-Norveç’in yerli halklarından Samiler, Danimarka’dan 1691 yılında el konulan ve ayinlerde kullanılan bir davulun kendilerine iade edilmesini istiyor.