GÜNDEM 16 AĞUSTOS 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, genelde PKK çıkışı, özelde 15 Ağustos Atılımı’nın inatla sürdürülmesinin, Kürtlerin yok oluşunu durdurduğu gibi, özgür temellerde uluslaşmayı kapıyı ardına kadar araladığını söylüyor.

- Türk devletinin iki yılda hedeflediği işgali tamamlayamadığına dikkat çeken Karayılan, “Halk olarak eğer kendimize güvenirsek, Devrimci Halk Savaşı Stratejisi temelinde hareket edersek, biz bu yılı, final yılı yapabiliriz” dedi.

- Halkın yaşadığı her soruna dair itiraz ve bu itiraza karşılık da çözümleri olduğunu belirten HDP Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, “İtiraz ettiğimiz her başlıkta, kendi çözüm önerimizi ortaya koyuyoruz” dedi.

- Danıştay, İstanbul Sözleşmesi davasını reddederken ‘yasalarda kadını koruyan düzenlemeler var’ dedi ancak artan kadın cinayetleri bunların yetersiz olduğunu ortaya koyuyor. Kadınlar ise yasaların kendilerini korumadığını vurguluyor.

- Ekonomik krizin en çok etkilediği kentlerin başında gelen Hakkari’de esnaf, artık ayakta durmak zorlandığını belirterek, hükümetin sorumluluğuna işaret ediyor.