GÜNDEM 16 EKİM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Sürekli ‘kentte kontrolü sağladık’ diyen Türk ordusu birçok koldan sızma girişiminde bulundu. Bunlar NATO destekli ya, sızmaları da ileri teknolojiyle olmalıydı. Sızma yapılacak bölge, önceden onlarca kez bombalanacak, yer-gök gürüldeyecek, sonra SİHA’lar gözetiminde gerçekleşecekti. 

- Cumhur ve Millet ittifaklarına mahkum olmadıklarını, HDP öncülüğünde üçüncü seçeceğin mümkün olduğunu kaydeden PSAKD Genel Başkanı Kaplan, Madımak’ı kuşatanların, bugün Türkiye’yi kuşattığını söyledi.

- Hakkarili Surma Xanım, 1915 Soykırımı sırasında ve sonrasındaki tüm sürgün ve katliamları kayıt altına aldı; Asuri-Süryani halkıyla ilgili uluslararası toplantılara katıldı, birçok merkez kabul edildi.

- MİT’in “Van’da İran ajanları yakalandı” şeklinde kamuoyuna servis ettiği operasyonun, aslında çevrede yaşayan köylülere yönelik olduğu ortaya çıktı. Sınır köylerinde taksicilik, çiftçilik ve kaçakçılık yapanlar bir torbaya konularak “İran ajanı” ilan edildi.

- Yıllarca icra ettiği Matematik öğretmenliğinden istifa ederek dünyayı bisikletiyle dolaşmaya koyulan Tuba Can, Kürdistan deneyimini, “Kürdistan insanıyla, tarihiyle coğrafyasıyla mükemmel bir yer. Bu topraklar ve insanları beni o denli etkiledi ki, gitmekte zorlanıyorum” sözleriyle ifade ediyor.

- Bir araştırmaya göre, vardiyalı çalışanlar, kalp hücrelerimizdeki doğal 24 saatlik çalışma düzeninin kesintiye uğraması nedeniyle 09.00-17.00 saatleri arası normal bir işte çalışan kişilere göre kalp sorunlarına karşı daha savunmasız.