GÜNDEM 17 EYLÜL 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Tepê Sor kalesinde üç aydır direnen gerillalar, Türk ordusunun  gerillanın iradesi ve savaş tünelleri dahil savunma-saldırı stratejisi karşısında sonuç alamadığını; daha yıllarca direnebileceklerini söylüyor.

-Avaşîn bölgesinde onca eylemden kayıp vermeden dönen gerillalar, eylem sonrası Türk ordusunun yönelimlerini de kendi kameralarıyla kayda alıyor.

-KDP yargısının tutukladığı Behdinanlı aktivistlerden bazılarının ölüm orucuna girmesi, haklı mücadelelerini yeniden Başûr halkının birinci gündemi haline getirdi. Kamuoyunun beklentisi, Neçirvan Barzani’nin af yetkisini kullanması.

-HDP’nin özgürlük eşitlik isteyenlerin sesi olduğu için AKP-MHP faşist ittifakı tarafından saldırılara uğradığını ve kapatılma tehdidiyle karşı karşıya olduğunu belirten KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, özgürlükten yana olan herkesi, Avrupa'nın birçok ülkesinde 18 Eylül günü yapılacak HDP’yi sahiplenme yürüyüş ve mitinglerine çağırdı. 

-ARSİSA Dil Kültür ve Sanat Merkezi, Van’da çalışmalarına başladı. Merkezin çalışmalarını yürüten Mehmet Batu; dil olayına sadece bir hak ihlali olarak yaklaşıldığını ama bunun yeterli ve çözümleyici bir tutum olmadığını söyledi.