GÜNDEM 17 OCAK 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-1990’larda özgür basının dağıtımcılığını Yılmaz Yakut (Kalo), yakalandığı kanser hastalığına yenik düştü. Arkasında mücadele dolu bir hayat öyküsü bırakan Kalo, vefatından önce yaşamıyla beraber gazete dağıtmanın “ateşten gömlek” anlamına geldiği yılları ANF’ye anlatmıştı.

- Hasta tutsak Ruken Yıldız’ın abisi Ferhat Yıldız, Iğdır S Tipi Cezaevi’ne sevk edilen kardeşinin 7 aydır tek kişilik tecrit hücresinde tutulduğuna ve durumunun giderek ağırlaştığına dikkat çekti.

- Dr. Kamuran Berwarî, bölgesel ve uluslararası güçlerin de hesaplaşmasına sahne olan Irak’taki durumun böyle devam etmesinin, Irak ve Başûrê Kurdistan için ciddi tehlikeler barındırdığını söyledi.

- Nafaka ile ilgili Meclis’e gelecek yeni düzenleme hakkında konuşan Avukat Eylem Sarığoğlu, asıl hedefin kadınların haklarının ellerinde alınmaya ilişkin olduğunu söyledi.

- Bu yıl “Apocu gençliğin iradesiyle Rêber Apo’yu özgürleştireceğiz!” şiarıyla Sierentz’ten Strasbourg’a kadar yürüyecek olan gençlik örgütleri, Uzun Yürüyüş’ün gün gün programını açıkladı.  -Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesindeki tarih taş evlerden 7’sinin restorasyonu aslına uygun yapılmadı, 14 ev ise kaderine terk edildi.