GÜNDEM 19 EKİM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Van F Tipi hapishanesinde tutsaklar bilinmeyen bir yere götürülüp işkence yapıldıktan sonra koğuşlarına geri bırakılıyor. Cezaevinde bulunan tutsaklar, aileleri aracılığıyla duyarlılık çağrısında bulundu.

- Onuncu yılında devam eden Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni, yeni haftasında TEV-ÇAND sanatçıları devraldı.

-Kadın mücadelesine ve kazanımlarına ciddi yönelimler olduğuna dikkat çeken HDP’li Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Humeyra Armut, “Özel politikalar uygulanıyor; fuhuşa, uyuşturucuya yönlendiriliyor” dedi.

- İspanya’nın solcu başbakanı Pedro Sánchez, kadınları köleleştirdiğini söyleyerek, ülkedeki 3 milyar sterlinlik fuhuş endüstrisini ortadan kaldıracağını söyledi.

-Geçtiğimiz yıllarda İslamabad hükümetine karşı şiddetli bir kampanya yürüten Pakistan'ın Taliban hareketi, Afganistan'da Taliban'ın yeniden iktidara gelmesiyle cesaretlendi.

-Hakikatin peşinde aşkla, şevkle koşan, özgür bir kimlik için sorgusuz sualsiz adanmışlığın hikayesidir Sinan Dersim. Dersim'in yiğit evlatları Sara, Baran, Yılmaz, Roza, Jindarların izinde yürüdü, yaşamın son anına kadar yüreği özgürlük ve devrim aşkıyla attı.