GÜNDEM 27 EYLÜL 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Halkımız üzerinde Sümerlerden beri geliştirilen kolonileştirme çabalarının ayrılmaz bir parçası olan ve esas olarak dost görünümünde işbirlikçi güçlere ve kişilere dayalı komploların en kapsamlısı olarak hayat bulan 9 Ekim-15 Şubat komplosu, istediği ve planladığı sonuca ulaşmaktan uzaktır. ” -Abdullah Öcalan’ın kaleminden-4. Bölüm

- Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarını sürdüren Türk devletini yenilgiye uğratacaklarını ifade eden gerillalar, Zendura direnişinin kendileri için ilham kaynağı olduğunu belirtti.

- ‘Özel Güvenlik Bölgesi’ adı altında dayatılan yasaklar, kontrol noktaları ve yayla yasakları gibi uygulamalar, Hakkari’yi kapalı cezaevine dönüştürmüş durumda.

- Sovyetlerdeki ilk Kürtçe roman olarak bilinen Erebê Şemo’nun “Şivanê Kurmanca” (Kürt Çoban) romanı, Kürtçe ilk basımdan Türkçeye Yazılama Yayınevi tarafından çevrilerek okurlarla buluşturuldu.

- Bilim insanları, MIND diyetinin bilişsel gerilemeyi yavaşlatabileceğini ve Alzheimer hastalığına bağlı bunama riskini azaltabileceğini gösteriyor.