GÜNDEM 5 ARALIK 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Halkın ve özgürlük hareketinin kesintisiz mücadelesinin AKP-MHP faşizmini ömrünün sonuna getirdiğini kaydeden KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok,”Şimdi tek sorun; iradeli, dirayetli, program ve perspektif sahibi güçlü bir demokrasi ve muhalefet cephesinin rol oynamasıdır” dedi.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarına karşı direnişlerini sürdüren HPG gerillaları, "Herkes bilsin ki Türk ordusunun vahşi saldırılara karşı bizim de farklı yöntemlerle direnecek gücümüz ve imkanımız var" dedi.

- TL’deki değer kaybının ardından yaşanan krizin faturasının yıllarca emekçilere kesildiğini belirten Naci Sönmez, "Sokakla sandığı birleştirebilirsek o zaman daha adil ve eşitlikçi bir sosyal düzende yaşayabiliriz" dedi.

- Kürt edebiyatının büyük bir ivme kazandığını belirten Yazar ve Edebiyatçı Mehmet Çakmak, şöyle bir riske de işaret ediyor: “Politik kimliğimiz oluştu ve toplumsal refleksler gösteriyoruz. Aynı duruş maalesef Kürtçe için sergilenemiyor. Bugün Kürtçe artık köylerde dahi konuşulmamaya başlandıysa Kürt toplumu olarak bizi çok ciddi bir tehlike bekliyor demektir.”

-Yeni Demokratik Gençlik örgütü, Initiative für Frieden und Hoffnung in Kurdistan tarafından düzenlenen Şengal ve Maxmur’lu çocuklarla dayanışma kampanyasına olarak aktif bir şekilde katılacağını duyurarak, “Şengal ve Maxmurlu çocuklarla dayanışmayı büyütelim” çağrısı yaptı.