HBDH milisleri Amed’de eylem gerçekleştirdi

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Rohat Dengdar Milisleri, Amed’de bir polis karakoluna yönelik bir eylem gerçekleştirdi.

HBDH yayınladığı bir açıklamayla 18 Mayıs günü saat 24 sıralarında Amed merkezde bulunan Huzur Mahallesindeki polis karakoluna yönelik el bombaları ve havai fişeklerle bir eylem gerçekleştirildiğini duyurdu. Eylemi gerçekleştiren milislerin üstlenme alanlarına ulaştığını bildiren örgüt, eylem sonrasında polislerin çevreye rastgele ateş açtığını da ifade etti.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Dost düşman bilmelidir ki bu saldırımızın talimatını Deniz Gezmişlerden, İbrahim Kaypakkayalardan, Sinan Cemgillerden, “Dörtler”den ve tüm mayıs ayı şehitlerinden alıyoruz ve onların kavga buyruğunu yerine getiriyoruz. Ömrünü halkımızın özgürlüğünde adayanların izinde zafere yürüyoruz.

Düşmana boyun eğmeyen, onun önünde diz çökmeyen devrim neferlerinin mücadelelerini sürdürenler bizleriz! Dağlarımız, ovalarımız, ırmaklarımız özgür akana kadar; halklarımız özgür yaşayana kadar; işçilerimiz-emekçilerimiz güzel günler yaşayana kadar savaşacağız. Bu sebeple, şu anda Medya Savunma Alanları’nda süren işgal saldırılarına karşı direnen birleşik devrim gerillalarının yanındayız. Bu devrimci savaşta hem işbirlikçilere karşı, hem kimyasal silahlara karşı ve her türden saldırılara karşı savaşan gerillanın devrim ateşini şehirlere taşıyacağız.

Canlarını devrim için feda eden devrimci önderlere, tüm şehitlerimize devrim sözümüz var. Onların inanç ve öfkesini kuşandık. Zafere kadar asla durmayacağız!”